7.01.2009

Çiğ Köftenin İncelikleri

Çiğ Köftenin İncelikleri

• Çiğ köftenin olduğunu anlamak istiyorsanız ; ağzınıza bir parça çiğ köfte alınız ; eğer dişlerinizi kullanmadan yutabiliyorsanız. Çiğ köfteniz tam kıvamında demektir.
• Çiğ köfteyi yerken ağzınıza asla soğan tadı , salça tadı veya bulgur tanesi gelmemelidir. Köftenizi yerken insanlar , içindeki malzemelerin bir bütün halinde durduğunu düşünsün.
• Çiğ köftenizi marul yerine aysbergle yiyin. Aysberg marula göre tadı daha hafiftir ve çiğ köfteye daha uygundur.
• Çiğ köftenizin üstüne limonunuzu sıktıktan sonra , bir nebze nar ekşisi gezdirin. Nar ekşisi köfteye daha mayhoş bir tat verir ve yiyimi kolaylaştırır.
• Eğer çiğ köftenizin içine yeşillik atarsanız çok ince dilimlemeye dikkat ediniz. İnce dilimlenmeyen yeşillik çiğ köftenin bütün fiziğini zedelemekle beraber , ağza geldiğinde de nahoş bir tat bırakır.
• Eğer çiğ köfte yoğurmaya üşeniyorsanız veya yoğuracak haliniz yoksa , yoğururken çiğ köftenize biraz sıcak su ekleyiniz. Bu bulgurunuzu hemen yumuşatacaktır ve işinizi kolaylaştıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site