11.01.2009

Çiğ Köftenin İçindeki Kokular

Kokulu Çiğ Köfte

Çiğ köftelerimiz mis gibi koksun , yiyenler çiğ köftenizi koklayarak yesin ister misiniz? Cevabınız evetse makalemizin geri kalanını okuyuz. Sade bir çiğ köftede kokan sadece salça ve baharat kokusudur. Tabi eğer kokulu baharatlar kullanıyorsanız. Eğer kullanmıyorsanız alacağınız tek koku biber salçası kokusudur. Tabi genellemek doğru değildir. Alacağınız tek koku salça kokusudur.

Çiğ Köftenin İçindeki İstenmeyen Kokulardan Nasıl Kurtulabiliriz ?

Çiğ köftenin içindeki bol salça kokusundan kurtulmak zor olabilir ancak imkansız değildir. Çiğ köftenin içindeki baharat ve malzemelerde yapacağınız birkaç değişiklikle çiğ köfteniz mis gibi kokabilir. Örneğin ; isot kokusu çok ağır olmasa da , kokusu olan bir baharattır. Bunun kokusunu sevmeyenler için isot yerine , pul ve kırmızı biber tavsiye ediyoruz.

Çiğ Köftenin İçindeki Soğan – Sarımsak Kokusundan Nasıl Kurtuluruz ?

Çiğ köfte yerken büyük sorunlardan biri ise , ağzımızın soğan veya sarımsak kokacağı korkusudur. Bunu şu şekilde rahatlıkla yenebiliriz ;
1. Çiğ köftenin tarifinde belirtilen soğan ve sarımsağı , çok aşırı ince doğrayıp fazla yoğurarak çiğ köftenin içindeki etkinliğini azaltabiliriz.
2. Soğan ve sarımsağın miktarını azaltarak bu kokudan kurtulabiliriz.
3. Kokulu Baharatları fazlalaştırarak bu kokudan kurtulabiliriz.

Çiğ Köftenin İçindeki Salça Kokusundan Kurtulmak İçin ;
  • Baharatını değiştirebiliriz. Yani ; standart baharatlarından biraz kısarak , yerine kekik , karabiber , pul biber gibi baharatlar konulabilir.
  • Salça miktarı biraz düşürülerek baharat miktarı arttırılabilir.
  • Biber salçası yerine domates salçası konulabilir.
  • Hazır salçalar yerine doğal , el yapımı salçalar kullanılabilir.
  • Veya salça biraz az konularak , püre halinde bahçe domatesi eklenebilir.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site