11.01.2009

Çiğ Köfte Yağı

Çiğ Köfteye Nasıl Yağ Kullanılmalıdır ?

Çiğ köftenin tadını veren içindeki salçası ve baharatıdır. Salça ve baharat güzel olursa çiğ köftenin tadı da güzel olur. Öyle ki bu durum çiğ köftenin en önemli elemanlarını salça ve baharat yapıyor. Tabi eğer etsiz çiğ köfte yapıyorsanız... Bu durumdan dolayı çiğ köftenin diğer elemanlarının çiğ köftenin içeriğinde etkin bir rolü olmamalıdır. Çiğ köftede yağ hafif olmalıdır. Zeytin yağı bu durum için uygun bir yağdır. Eğer zeytin yağı yoksa ayçiçeği yağı da kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken husus , yağın orantısının asla aşılmamasıdır. Aksi taktirde çiğ köfteyi yoğurmakta zorluk çekmenin yanı sıra , yerken de yağın ağır basması hemen dikkat çekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site