13.01.2009

Çiğ Köfte Servis

Çiğ Köftenin Servisi

Çiğ köftenin tadından yeri geldiğinde daha önemli olan bir unsur varsa , oda çiğ köftenin servisidir. Çiğ köfte tadı istediği kadar güzel olsun , eğer hitap ettiği topluluğun istediği estetiği vermiyorsa bütün puanını kaybetmiş demektir. Bu yüzdendir ki çiğ köfte servis yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Eğer çiğ köfteyi hangi kesim insanlara servis yapacağımızı bilmiyorsak işimiz baya zorlaşacaktır. Ancak çiğ köfteyi herkese beğendirmek imkansız değildir. Yani çiğ köftenin servisinde de genel-geçer bir kavram vardır. Eğer hitap ettiğimiz kişileri biliyorsak çiğ köftemizi onların yörelerine , damak zevklerine göre servis yapmalıyız. Yani bu demek oluyor ki Urfa’lı bir çiğ köfte sever vatandaşımıza acısız , nar ekşili çiğ köfte servis yaparsanız o bundan pek hoşlanmayacaktır.

Peki Çiğ Köftenin Servisi Nasıl Olmalıdır ?

• Çiğ köftede diğer makalemizde de belirttiğimiz üzere sıkılışının büyük önemi vardır. Eğer çiğ köfte güzel sıkılmazsa estetikte büyük kayıp yaşanır.
• Çiğ köftenin altında kullanacağınız yeşillik muhakkak olmalıdır. Yani eğer aysberg kullanıyorsanız servis tabağının altına aysberg yaprakları sermelisiniz. Bunun birde şöyle bir yararı vardır ; sofra ne kadar renkli ne kadar zengin görünürse insanların iştahları o kadar açılır. Çiğ köftenin rengiyle aysbergin rengi bildiğimiz üzere yan yana geldiğinde adeta ahenkle dans ediyor. Bu yüzden yeşilliğin üzerine servis yapmak önemlidir.
• Tabağınızın kenarını domates , salatalık dilimleriyle süsleyiniz.
• Üzerine bir yaprak nane veya bir yaprak dere otu atınız.
• Limonu dilimleyerek tabağın kenarına koyunuz.
• Ve çiğ köftenin üzerine asla limon sıkmayınız. Aksi takdirde yiyecek insanların damak tadıyla alay etmiş ve eksi puan almış oluruz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site