12.01.2009

Çiğ Köftenin Sıkılışı

Çiğ Köfte Nasıl Sıkılır ?

Çiğ köftenin fiziksel görünüşü açısından sıkılışı çok önemlidir. Sıkılışı etkileyen faktörler arasında en önemlisi çiğ köftenin kıvamıdır. Eğer çiğ köftenin kıvamı güzel değilse , estetik görüntü sağlamak baya zorlaşır. Yani eğer çiğ köfte çok cıvıksa , elimize yapışır ve bütünlük sağlanamaz. Eğer çok katıysa da şekil vermek bir o kadar zorlaşır. Bu yüzden çiğ köftenin kıvamı sıkmak için bir numaralı faktördür.

Çiğ köfteyi yoğurduğumuz tepsinin köşesine sıkıştırarak , veya avcumuzun içinde parmaklarımızın şeklini alana kadar sıkmalıyız. Eğer çiğ köfte sıkma esnasında kıvamı güzel olmasına rağmen elimize yapışıyorsa , elimize biraz yağ sürebiliriz. Veya bir kaba su doldurarak arada elimizi ıslatarak çiğ köftemizi sıkmalıyız. Daha öncede belirttiğimiz üzere kullanacağımız yeşilliğin üzerine sıkarsak estetik bir görünüş uyandırmış oluruz ve daha iştah açıcı görünür. Sıkma işlemi sırasında poşet veya ameliyat eldiveni kullanınız. Böylece tırnaklarınızın arasıyla irtibatı kesmiş , elimizdeki herhangi mikroorganizmalardan da arındırmış oluruz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site