Türkiye’de fast food anlayışına yeni bir tat geldi ; çiğ köfte. Çok eskilerin yiyeceği olan çiğ köftenin bir anda patlamasının sebebi merak konusu. Ancak şunu bilmekteyiz ki çiğ köfte çok öncelerden beri doğudan gelen bir gelenek halini almıştır. Çiğ köfte yapan kişilere usta denmiştir. Şu anda piyasadaki çiğ köftelerin hiç biri tabiî ki eskilerin yerini tutmayacaktır. Bunun sebebi , eskiden yapılan çiğ köftenin malzemelerinin hepsinin doğal olmasıdır. Bulgurundan , içine atılan etine kadar… Şimdikilerin içinde ne bir gram et var nede bir gram doğal bir neşeriyat. Ancak buna rağmen yine de ben yerim diyorsanız sizler için güzel yapan mekanlar önerelim ;
• Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi (Ankara)
• Komagene (Ankara)
• Apikoğlu (Ankara)
Bizler tarafından onay aldıklarında diğer köfteciler de eklenecektir ;)
Afiyet olsun…
Sogansiz olur mu
YanıtlaSilSogansiz olur mu
YanıtlaSil