6 tane haşlanarak püre yapılmış patates
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı oda ısısında tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış maydonoz
1 demet ince kıyılmış soğan
2 sap ince kıyılmış taze sarımsak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
10 yaprak kıvırcık
2 adet dilimlenmiş kırmızı turp
Bulguru derin bir kaba koyun üzerine kaynar su gezdirip kapak kapatın ve yaklaşık yarım saat dinlendirin.dinlendirilmiş bulguru karıştırın,patates,tereyağı,zeytinyağı,maydonoz,taze soğan,sarımsak,limon suyu,toz kırmızı biber,karabiber,kimyon ve tuzu katarak bulgurlar yumuşayana kadar iyice yoğurun.Avucunuzu ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar bölerek köfte şeklini verin ve marul yapraklarının arasına yerleştirin.Domates,salatalık,turp,maydonoz yardımıyla birlikte servise sununuz..Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site