Malzemeler;
- 4 Su bardağı ince bulgur.
- 4 çorba kaşığı domates salçası.
- 2 çorba kaşığı biber salçası.
- 3 çorba kaşığı isot.
- 1 çorba kaşığı pul biber.
- 1/3 çorba kaşığı karabiber.
- 1 çorba kaşığı tuz.
- 1/2 çorba kaşığı toz biber.
- 300 gram kabuksuz ceviz.
- 8 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 orta boy kuru soğan.
- 5 diş sarımsak.
- 1 litre su.
Tarifi;
Yağımızı tencereye koyup altını yakıyoruz, kısık ateşte kızmasını bekliyoruz. Bu arada 300 gram kabuksuz cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika civarında kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz. Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz cevizi bulgurun içerisine atıyoruz. Salça kısık ateşte pişerken devamlı karıştırmalıyız. Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarmısağımızla birlikte ovalıyoruz. Bu arada da salçamız biraz dinlenmiş oluyor. Ovaladıktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz. Gözünüze biraz yağlı gelebilir ancak bulgur o yağı çekecektir endişeniz olmasın. Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 - 25 dakika civarı ezerek yoğuruyoruz. 20 - 25 dakika sonunda su ısıtıcısı (kettle) yardımı ile bir kenara topladığımız çiğ köftenin üzerine bir miktar gezdiriyoruz. Hepsini boşaltmayınız, 1 litre su daha lazım olacaktır. Suyu gezdirdikten sonra fazla beklemeden tekrar yoğurmaya başlıyoruz. 15-20 dakika civarı daha ezerek yoğurduktan sonra tekrar su kaynatıp bu sefer çiğ köfteyi yayıp üzerine gezdiriyoruz. Yine çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz. Çiğ köftemizin bulguru bu ikinci sudan sonra büyük oranda yumuşama belirtileri gösterecektir. Yoğurmaktan bıkmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz. Eğer bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su gezdirmenize gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kez daha su gezdirmenizde fayda vardır. Ancak su gezdirirken dikkat ediniz, çok fazla su katarsanız çiğ köfteniz çamur kıvamı alabilir. Ancak az bir fazlalık yoğurmaya bağlı olarak düzelecektir. Çiğ köfteniz artık servis yapılmaya hazırdır.
Eğer cevizin ağızda ezilmesini istiyorsanız ceviz kırıntılarını biraz büyük tutabilirsiniz. Ama tavsiyemiz ün kıvamında olmasa da cevizi ezmeniz.
"Çiğ köftenin malzemeleri ateş görmez." gibi bir düşünce var ise kafanızda bunu siliniz. Çünkü çiğ köftenin malzemelerinin çoğunluğu bakteri taşıyabilecek ve üretebilecek malzemelerdir. Baharatın ve salçanın kavrulması durumunda tadının güzelleştiğini zaten fark edeceksiniz ancak çiğ baharat yerine kavrulmuş ve tadını yağına bırakmış bir baharatla karşılaşmanız ayrı bir avantajdır. Çünkü baharat fazla tüketildiği takdirde mide ağrısı ve bulantısı yapar. Ama bu çiğ köftenin mide bulantısı veya ağrısı yapma olasılığı yoktur. Tabi eğer içerisinde size dokunan bir malzeme yok ise...
Güncel Not:
Değerli çiğköfte severler şu an mühim bir tüyoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazır çiğ köftelerin (Komagene, adıyaman vs.) içinde kabuklu fıstık diye bilinen fıstık çeşiti de bulunuyor. Toz haline getirip tarife uyguladığınızda eşsiz bir tad elde ediyorsunuz. Fıstığı robotta da çekebilirsiniz ancak büyük parçacıklar olması bir dezavantaj olabilir.
Fıstıkla ilgili bir öneri daha;
Fıstığın kabuğunu soyduktan sonra ılık suda biraz bekletirseniz yumuşuyor ve ezildiğinde sadece tadını alıyorsunuz.
Teşekkürler.
Bu çiğ köfteyi yaptım, tarif mükemmel yazanın ellerine sağlık allah razı olsun yıllardır bu tarifi bilmediğimiz için çiğ köftecilerden kazıklanıyoruz. Bir daha çiğ köfteciye gitmeye gerek yok mükemmel oldu, hem içerisine ne koyduğumu biliyorum hemde nasıl yaptığımı hangi koşullarda yaptığımı biliyorum yani hem sağlıklı hem lezzetli hem de ekonomik. Fırsatçılara paramızı kaptırmamıza gerek yok. Yapmayı düşünen herkese tavsiye ederim işte gerçek çiğ köfte tarifi.
YanıtlaSilSüper çi köfte tarifi. Gerçek çiğ köfte böyle olur kıvamını nasıl tuttururuz derdine son. Bu tarifi bilgisayardan çıkartıp buz dolabımın üstüne astım canım istedikçe yapıp yapıp yerim artık. Gerçekten çok güzel oldu inanmazdım eğer bana birisi işte hazır tarif deseydi, ama gerçek. Yedim çok beğendim keşke daha daha fazla yapsaydım. Iğdır'dan selamlar.
YanıtlaSilbu tarif internette bulduğum en lezzetli tariftir. herkese tavsiye ederim. En son su eklerken 4 ya da 5 adet küp şekeri içinde eritip ekleyin ve 3 çorba kaşığı ketçap da ekleyip deneyin bir de derim. olağanüstü bir tat ortayta çıkıyor. Bir çimdik tarçını da baharatları kavururken ekleyin muhteşem oluyor. Her hafta sonu yapıyorum
YanıtlaSilaz önce yaptım. Komagene nin çiğköftesi kadar olmasa da marketlerden satın aldıklarımdan kat be kat daha güzel oldu. Çiğköfteci mi açsam ne:)
YanıtlaSilbu tarife kimyon konmu yor mu
YanıtlaSilKimyon isteğe bağlı olarak konulabilir.
Silçig köftenize limon suyu yada nar ekşisi katmıyormusunuz ekşi sevenler için harika bir lezzet olur denerseniz yakıştıgını göreceksiniz
YanıtlaSilgercekten cok guzel oluyor ,biz usa da yasiyoruz,dolayisiyla cig kofte bulamiyoruz ,bundan sonra sik sik yapariz artik,oleeeeeey
YanıtlaSilthanks
YA BU CEVİZ YERİNE BADEM KOYSAK OLURMU CESA ÇİĞ KÖFTEDE BADEM VAR DA
YanıtlaSilTabi ki ceviz, badem bunlar çiğ köfte için ikame ürünlerdir. Ayrıca kabuklu fıstığı da denemenizi tavsiye ederim.
Silbide bunun acı sosunun tarifini verseniz iii olur...
YanıtlaSilyazdığın bu tarifin içine hiç bişi eksiltmeden bide kıyma eklesek nasıl olur acaba ?
YanıtlaSilKıyma eklendiğinde daha fazla yoğurmak ve sıcak su dökmemek gerekir. Bu unsurlara dikkat edildiği müddetçe bir sıkıntı olmaz.
Siltamamen sizin dediginiz yolu izledim biraz acı oldu ama ortaya aynı komagenenin lezzeti çıktı cok teşekkür ederim :))
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Siltarifte kendime uygun bi iki değişiklik yaparak muhteşem bişey elde ettim. üzerine nar ekşisi limon ile tadına doyulmuyor. tarif için çok teşekkürler, doya doya çiğ köftemi yiyorum artık :))
YanıtlaSilannem burda bi çiğköfte yaptı iğrenç oldu..bide yoğururken moda girdi urfalıyam ezelden.. şarkı söylüyodu ama olmadı..şimdi mutfağa kalan bulguru bu tarife göre tekrar yapcak..inşallah olur..bizim antalya da çiğköfte yemeye hakkımız yok mu yaa...
YanıtlaSilDışarda hazır olarak satılanlarda ekstra malzemeler kullanılıyor . Örneğin İsot kreması bulan alsın denesin . Bulgura kurmuş ekmek içi ekleyin 1-2 avuç. daha sonra kuru bulgura biraz da tarçın ekleyin , içine soğan basmayın hatta kullanmayın dışarda alınan komagene köfteisnde yoktur mesela
YanıtlaSilBu arada etsiz köfteye karabiber , ve nar ekşisi koymaktan sakının . Yerken limon banyosuda yaptırmayın tadını alamazsınz
20 liraya kilosu satıyorlar çarsıda kazıklama adam arıyorlar Yazık günah değilmi bu millete evinizde yapın yeyin daha iyi
YanıtlaSiltarifi yeniden elden geçirdim bayiden aldığımdan daha güzel oldu . 20. kez felan yapışım.[ÖNEMLİ SOĞAN KULLANMAYINIZ]
YanıtlaSil*2 SU BARDAĞI BULGUR , URFALILARIN KULLANDIĞI SARI OLAN OLSA İYİ OLUR, HAZIRLAR OYLE
*4 Y.KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
*2 Y KAŞIĞI BİBER SALÇASI , MÜMKÜNSE EV YAPIMI OLMASIN ÇÜNKÜ AŞIRI TUZLU
*1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
*ÇİĞ KÖFTE BAHARATI : - AKTARA HAZIRLATIN - BOLCA İSOT , ÇEMEN TOZU , AZ SUMAK , YENİBAHAR , KİMYON , ÇOK AZ KARABİBER[ETSİZ OLACAĞI İÇİN KARABİBER ÖNEMSİZ ASLINDA],TOZ BİBER , ÇOK AZ TARÇIN
*YARIM ÇAY BARDAĞINDAN DAHA AZ SIVI YAĞ
*1 SU BARDAĞI ROBOTTA ÇEKİLMİŞ FINDIK İÇİ , YADA CEVİZ İÇİ
*ILIK SU
*1 AVUÇTAN AZ EKMEK İÇİ
*1 KAŞIK NAR EKŞİŞİ FAZLA ATMAYIN ETSİZ KÖFTE YAPIYORSUNUZ UNUTMAYIN
---------------------------------------------
*2 SU BARDAĞI BULGURU ILIK SUDA ISLATIP KENARA KOYUN 10 DK BEKLEMESİ İDEALDİR .BU SIRADA ;
*TAVAYA YAĞI DÖKÜN
*4 KAŞIK DAHA ÖNCEDEN AKTARA HAZIRLATTIĞINIZ BAHARATINIZI VE 1 Y.KAŞIĞI TUZUNUZU ATIN
YAĞDA GÜZELCE 2 DK KAVURUN ÇOK KISIK ATEŞ ÖNEMLİ
*SALÇALARIMIZIDA DA İLAVE EDİCEZ YİNE KISIK ATEŞTE KAVURACAZ PİŞİNCE HAFİF KARARACAK.
*TEPSİYE 10DK DİNLENEN BULGURU İLAVE EDİN İYİCE YAYIN; DİKKAT EDERSENİZ BULGUR ŞİŞMİŞ OLDUĞUNDAN GÖZÜNÜZE DAHA FAZLA GÖRÜNECEKTİR 2 BARDAK KOYMAMIZIN NEDENİDE BU , BU ŞEKİLDE KÖFTEYİ YOĞRURKEN ZAHMET ÇEKMEYECEKSİNİZ.
*1 SU BARDAĞI FINDIK YA DA CEVİZ İÇİNİ TEPSİDE GEZDİRİN .
*1 AVUÇTAN AZ OLAN KURU EKMEK İÇİNİ İLAVE EDİN
*TAVADAKİ SALÇALI SOSUMUZU İLAVE EDİP TEKRAR YOĞRUYORUZ.[SOĞAN SARIMSAK SEVENLER OLURSA ÇOK AZ İLAVYE EDİN FAKAT;KOYMAMAMIZDA FAYDA VARDIR. ETLİ YAPARSANAIZ EKLEYEBİLRİSNİZ]
*1 Y. KAŞIĞI NAR EKŞİMİZİ İLAVE EDİYORUZ .
*YOĞURMA İŞLEMİ SIRASINDA BULGUR KURU KALMIŞSA ÇOK AZ SU İLAVE EDİN .
*YOĞURMA İŞLEMİ BİTİNCE KÖFTEYİ TEPSİ KENARINA YIĞIN . ÜZERİNE ELİNİZLE YAĞ GEZDİRİN VE DELİKLER AÇIN .
*BİR KAÇ DK SONRA SERVİS EDİP 24 SAAT İÇİNDE TÜKETİNİZ AKSİ TAKTİRDE BOZULACAKTIR.
Tarif için teşekkürler.
Siltarifin etlisinide yayımlıyorum . Yalnız yapıldığı andan itibaren tüketiniz arkadaşlar .Yoksa hemen bakteri üretmeye başlar , bu da sağlığa oldukça zararlıdır .
YanıtlaSil5 Kişiliktir. URFA ÇİĞ KÖFTESİ
5 çay bardağı bulgur. [sarı olandan :) ]
Yarım kilo kara et . yağsız bir ettir.
250 gr isot kesinlikle urfa isotu olması şart
Yarım baş soğan
5-6 dal yeşil soğan , maydanoz
1-2 kaşık Domates Salçası
1 Y.kaşığı tuz
4-5 adet buz
2 kaşık sıvı yağ
Biraz tarçın
Biraz karanfil
Karabiber
2 diş sarımsak
-Tepsiye kara et , tuz , soğan ,tüm baharatlarımızı ilave ediyoruz.
-5 dk buzla birlikte yoğuruyoruz.
-Yoğurduğumuz baharatlı etin yaklaşık yarısını ayrı bir yere alalım , yanımızda beklesin biraz :)
-Çay bardağı ile 1 kez bulgur alıp tepsiye atıp yoğuruyoruz.bu sırada elimizi ıslatmamızda fayda var.Bulgurun tümünü tepsiye akrana dek bu işlem yapılır.Buz yetmezse tekrardan atılır.
-Kenara ayrıdğımız soslu etimizide ilave edelim .
-yoğrurken sıkıntı yaşıyorsanız tepsiye fazla buz atıp . Elimzi sık sık ıslatıp tepsiye avucumuzla su aktarmalıyız.
-Şidmi salçamızı ilave edelim ,bir süre yoğuralım . 1-2 kaşık da sıvı yağ eklersek fena olmaz
-İnce doğranmış yeşilliklerimizde ekleyebiliriz .Tuzuna bakın eksikse tekrar ekleyin.Renginin ise koyu kahverengi olması lazım buna dikkat ediniz...
Sıkımlar halinde servis edin .
Afiyet olsun...
Tarif için teşekkürler.
SilTarifte komagene çiğ köftesi yazmıyor ki damak zevki ama birşey diyemem ancak ben beğendim gayet hoş oldu arkadaşlarla yiyoruz şu an. Öğrenci evinde mükemmel gidiyor. Teşekkürler.
YanıtlaSilaynen tarife göre yaptım ama acılı kısır gibi oldu:) neden böyle oldu fikri, bilgisi olan var mı?
YanıtlaSilDamak zevkine göre değişebilir. Ancak bazı eksikler buna yol açmış olabilir.
SilArkadaşlar dışırda yediğimiz çiğ köftelerin içine kaynatılmış et suyu konuluyor bunu da bulyonla yapıyorlar.
YanıtlaSilEk olarak haşlama patatesle takviye yapıyorlar bu çiğköftede etin yerini tutsun diye konuluyor.
Gidin deneyin 1 tablet kaynatıp suyunu köfteye katın zaten hemen dışarda yediğiniz köftedeki cins tad ağzınıza gelir geri malzemeyide ayarlarsanız.katın patatesinizi baharatınız .
Zaten çakması diyoruz gerçek çiğköftenin o kadar da olacak.
Ceviz kesinlikle olacak olmaazsa olmaz :)
Adsız dedi ki...
YanıtlaSil28 Eylül 2011 07:55
bu yorumum kesinlikle doğrudur.
Merdiven altı özellikle suyunu çıkarmış vaziyette .
Ek olarak komagene 21 çeşit bahartla özel sos kullanıyor . Bunlaraı tahmin edemezsiniz boşa uğraşmayın
Son olarak size bir ipucu daha isot kreması alın
Arkadaslar ben kalibimi basarim resimde nasil görüyorsaniz aynisini tadini demem gerek yok. Kendim yapiyorum ciktigindan beri bu tarifi daha etsiz cigköfte meshur olmadan adiyamanli ustadan aldim ve komagane felan yalan ben 10 cesit den fazla koyuyorum neymis 21 cesit felan inanmayin ayrica size yazicam arkasim sende ticaretini yapicakmissin bunun tarifini icin para istiyolar ama ben sana vereyim e mail adresini ver yazayim sana.
YanıtlaSilEger dedigin dogruysa ALLAH Razi Olsun derim Ustam.Öyle bir hayira girersin ki!
YanıtlaSilKonu olarak Cigköfte Formülü dersen yanlislikla silmem Ustam.
aksu_h@hotmail.com
Sana ulasabilecegim Tel. No birakirsan gerektigi yerde görüsmek isterim.4 Gözle hayirli haberlerini bekliyorum Ustam.Bütün Arkadaslar ALLAH'a Emanet Olun...
İstediğin kadar yaz ben 200 kez yapmışımdır bu köfteden . Yaptınızı zannediyorsunuz aslında yapamıyorsunuz .
YanıtlaSilEtli , etsiz . Herşeyiyle tarşıcak babayiğit varsa konuşalım . Hatalarımızı kapatalım neyse en orijinalı ortaya koyalım.
Etli çiğköfte 7 tür baharattan yapılır içine salçada dahil . A dan Z ye uzmanı oldum ama etsiz çok farklı daha lezzetli.
Etsizin asla sırrını bulamazsınız yaparsanız tatlises çiğköfte gibi kısıra yakın tad gelir.
Gidin tatlıses yiyin .
Komagene 21 çeşit baharat kullanıyor yukarda yorumunu komagene genel müdürüne dayanaraktan yazdım .Açın internetten bulun.
İnternetten isot kreması alın , ev yapımı salça felan kullanmayın sakın.
Kalıbını sakın basma arkadaşım dediiğim gibi , eğer birebir aynısı olsaydı yarın dükkan açalım hemen hepimiz .
Kardes ben Almanyada acicam en kisa zamanda ben aslen malatyaliyim benim babam 35 senedir yugurur cigköfteyi bunun cikis yeri adiyamanli ustalardir,ben kötü demiyorumki Komagene icine findik ve ekstra bademde koyuyolar isot baharati mecbur girer senden duyuyorum isot kremasi sen yapmaya devam et ve ben yapiyorum diyorum seninle tartismay da girmem verdim tarifi o arkadas yazar buraya eyvallah
YanıtlaSilARkadaşlar yapıyoruz benzemiyor diyoruz neden bu yüzden . Bamu var alabilirsiniz internetten isot kreması[isot salçası] senelerdir kullanıyor çiğ köfte sosu yapımında .
YanıtlaSilBirazda eksik olan demirbaş malzemeleri de siz yazın , ben devam edeceğim
Arkadaslar biraz Emege Saygi Lütfen.Eger Bilgisi Olan var ise Paylassin, yok ise Karalama yapmasin.Malatyali Usta'dan ALLAH Razi Olsun.Mesajini aldim.Bu aralar yogun sekilde Calisiyorum.Kismet olur ise en kisa zamanda verdigin tarifi yapip, fikrimi burada paylasacagim Ustam.Tarih veripte Sana Yalanci duruma düsmek istemiyorum.Arkadaslar Kana karisinca Cola gibi aliskanlik yapan Ot varmis,bilen varsa lütfen paylas'sin?
YanıtlaSilBen Yapiyorummmmmmmmm o kadar tadida komagane ile ayni baska hicbirsey yazmiyorum :)))))))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim tarif için dün buldum bugün uyguladım ve sonuç süper bugüne kadar yaptığım en iyi çiğköfte
YanıtlaSilhttp://www.youtube.com/watch?v=mhN_Y4vRr9E&feature=related
YanıtlaSil21 çeşit söylendiği video
İsot kreması ile ilgili video muzlu çiğköfte :)
YanıtlaSilhttp://tr-tr.facebook.com/pages/Bamu-%C4%B0sot-Kremas%C4%B1/114390215309591
sayfayı aşağı çekin usta yapıyor . İSot kreması deneyin arkadaşlar mükemmel yapıyor
süper tarif siz aralarında atışanlara uymayın 21 çeşit baharat doğru ama 3-5 tanesi yetiyor
YanıtlaSilArkadaşlar,yıllarca hobi olarak çiğ köfte işi ile uğraştım,ancak son yıllarda furya haline gelen etsiz çiğ köfte de istediğim sonuca ulaşamıyorum.sitelerde dolaşan tariflerin satılanlarla bir alakası yok,formülü bilenlerde sanki devlet sırrı gibi gizliyor,eğer gerçek etsiz çiğ köfte formülünü paylaşan olursa kendisine şimdiden teşekkür ederim.Allah 'a emanet olun.
YanıtlaSilBen de arkadaşıma katılıyorum,uydurma tariflerden gına geldi,bu işin sırrını verecek bir usta çıkmayacakmı?Allah aşkına.
YanıtlaSilValla arkadaşlar ceviz olmuş 150gr'ı 10 Lira(pakette) , bu ne rezalettir ya hep bu köftecilerin işi.
YanıtlaSilBir yapalım dedik 20-25 lira malzeme tutuyor , 20 liraya 1 kilo köfte satıyorlar dışarda.
Ben uzun zamandır yapamıyorum .
Adminin tarifine göre geçen sene felan bayağı yaptım . Fakat bulyon denemedim bulyon deneyen var mı arkadaşlar , köfteciler biz bulyon atıyoruz diyorlar , napalım bakkaldan et bulyon mu alalım
Çiğ Köfte Malzemeleri Toptan Satış İlan Açıklaması
YanıtlaSil1-KİNGTOM KETÇAP 9 KG 12,75
2-KİNGTOM SALÇA 5 KG 9,25
3-KİNGTOM SALÇA 10 KG 18,50
4-AKIN ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR 25 KG 31,00
5-MAGİ ET SUYU TOZ BULYON 5 KG 42,00
6-KIRLANGIÇ MISIRÖZÜ 18 LT 61,00
7-SUNAR MISIRÖZÜ 18 LT 49,00
8-ÇAVUŞOĞLU İSOT 20 KG 6,25
9-ÖZEL BAHARAT KANAAT 1 KG 10,00
10-CEVİZ ÖZEL 13,00
11-NAR EKŞİSİ 7 KG 16,50
Yorum
YanıtlaSil3 Kasım 2011 06:35
Kardes benim demek istedigim benim babam 35 senedir etli yugurur cig köfteyi sen bak dalgana bu son msj sana kapak olsun aynen tarif budur 1-2-6-8-9 Yedi türlü veya cig köfte baharati ve -11 numarada yazanlari bir kabin icinde güzelce karistirin sonra 1 kilo esmer bulgura kaynamis suyu dökün yeterince olsun fazlada civik yapmayin sonra 2 yemek kasigi toz bulyonu 2 su bardagi karistirip kaynatin sonra bulgura dökün sonra biraz karistirin elinizi yakmayin ve cekilmis cevizide dökün 200 gr yeter güzelce karistirin sonra karismis harcin icine ceyrek cay kasigi tarcin 2 yemek kasigi toz biber bunlarida koyup karistirin karistirdiktan sonra harci bulgura döküp yugurmaya baslayin eger kuru olursa sicak su ekleyerek yugurun 20 dk sonra hazirdir KOMAGENEYEDE gecmis olsun SAYGILARRRRR MALATYALI USTA
sayın ustam tarif için teşekkürler ancak 1-2-6-8-9ve11 nolu malzemelerin örneğin 1kg bulgur için oanlarını yazarmısınız.bir de (etsiz de )soğan,sarımsak varmı?yokmu?
YanıtlaSil28 Kasım 2011 12:43 Yorumun Devami
YanıtlaSilSogan Yok Sarmisak yok Ketcap - 5 corba kasigi Domates Salcasi- 3 corba kasikigi .2 kasik biber salcasi aci tatli size kalmis .1 su bardagi Sivi Yag.6 kasik isot dahada fazla olabilir size kalmis.Yedi Türlü baharat yada cigköfte baharati 4 kasik. 4 kasikta nar eksisi.Pul biber 3 Corba kasikgi .Ceyrek cay kasigi tarcin fazla atmayin tat icin .4 Corba Kasikgi Kirmizi toz biber.Tuz size kalmis arzu ederseniz atarsiniz.2 su bardagi suyu bir tencereye koyup icine toz bulyonu koyup 5 dakika kaynatin.Bu yazdiklarimi Sadece kaynamis et bulyonu haric)hepsini ölcülü sekilde bir kaba koyup güzelce karistirin karisirsa bu isot kremasi dedikleri sey ortaya cikiyo lezzeti harika karistici ile yapin daha iyi yoksa kasik ile güzelce karistirin 1 kilo Tarifi icindir fazla olursa istege göre cogaltilip azaltila bilinir .Bu yazdiklarim ORJINALDIR Bire BIR yazdiklarimi Yapin Sonra Yorumlarinizi Yazin Bekliyorum SAYGILARRRR MALATYALI USTA
Selamun Aleyküm Malatyalı Ustam , valla deneceyecem haftaya eğer tutarsa tarifin bizi bu köftecilere kazıklanmadan köfteci sempatizanlarından kurtaracan baya hayır duası alacan , ben temize çektim biraz eksik varmı 1 kilo bulgura kaç gr ceviz atacaz bu yazılmamış
YanıtlaSil1 kilo ince esmer bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı domates salçası
4 kaşık nar ekşisi
5 çorba kaşığı ketçap
6 kaşık isot
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz bulyon , etli(2 Su bardağı suda haşlanır]
3 çorba kaşığı pul biber
4 kaşık Çiğ köfte baharatı
1/3 çay karşığı tarçın
Tuz
ceviz içi gr???????
ilginiz için teşekkürler,elleriniz dert görmesin.
YanıtlaSil200 gr olucak cekilmis ceviz ici ve 1 kilo esmer bulgur olucak sicak su ile islatin fazlada civik yapmayin kaynamis et bulyonuda katip 10 dk bekletin sonra cekilmis 200 gr ceviz ici karistirip sonra o essiz karisimi katip yugurmaya baslayin eksik ne varsa örnegin ketcap sonradan ekleye bilirsiniz sicak su dahi ekleye bilirsiniz ortalama 20 dk yeter cünki Cig köfte pamuk gibi agiza bulgur tadi gelmiyicek bittikten sonra eldiveni giyin ve sikmaya baslayin isterseniz 30 gün buzdolabinda saklaya bilirsinz cig köfteyi iste bütün olay bu Ben MALATYALI USTA SEVGILERRRR
YanıtlaSilmalatyalı ustam ellerine sağlık,ALLAH sizden razı olsun.
YanıtlaSilustam dağılmaması için ekmek içi falan katılıyor mu?
YanıtlaSilHayir ekmek yok suyu fazla kacirmayin zaten dagilmiyo yeteri derecede sicak su unutmayin
YanıtlaSilben yaptım güzel oldu, fakat sanki birşeyler eksik gibi. Belki de benim kattığım çiğ köfte baharatından olabilir, bir de sonradan farkettim kırmızı toz biber katmamışım belki de ondandır. Tarif için teşekkürler
YanıtlaSilarkadaşalr foto yükleseniz iyi olmazmı yaptığını köfteler için , salçalı karışım için
YanıtlaSilMalatyali ustadan sevgiler ben yapip koyicam resim en kisa zamanda ama nasil yüklücem ben blog üyesi degilim
YanıtlaSilArkadasim Istediniz Tarifi Verdim ve bizzat yukaridaki resimdeki cigköftenin tarifidir Bentarifi bizzat bire bir verdim video yapsam youtube veririm ben sadece blogdaki arkadaslar icin verdim sen ne yapmak istiyosun video felan kendim yapip burda canavar gibi satiyorum ve Tarif bizzat verilmistir resim koyucam yap dene ben Malatyali Usta
YanıtlaSilarkadaşlar resim koymak için ;
YanıtlaSilhttp://www.hizliresim.com/ sitesine girin.
gözat
, Resminizin bulunduğu yeri gösterin
, yükleme bitince
, Doğrudan Erişim adresini buraya yapıştırın bekliyoruz
Tamamdir Yapiyorum bugün koyuyorum aksama resim ben Malatyali Usta Bekleyin ve görün
YanıtlaSilhttp://www.yemekevi.tv/default.asp?m_id=201&c_id=1831&title=Etsiz%20%E7i%F0%20k%F6fte
YanıtlaSilaradaşlar internette gezerken buldum video dedik bu çıktı cevizli köfte
ben malatyalı ustayı bekleyeceğim bende malzemem var sayılır inş video ya da detaylı resim atarsınız yoksa mutlaka biryerden hatası çıkacak gram olarak vermeyi uunutmayın usta
http://img390.yukle.tc/images/8300IMG_1730.JPG
YanıtlaSilhttp://img390.yukle.tc/images/4977IMG_1731.JPG
2 Adet resim buyrun kendi yapimim halis mulis meshut etsiz cigköfte taze yapildi yapin ve 1 gün dolapta bekletin sonra o essiz tadi alicaksiniz afiyet seker olsun Sevgiler ben MALATYALI USTA
malatyalı ustam eline sağlık çok güzel görünüyor buarada bende bugün denedim senin tarife göre gerçekten çok güzel oldu tarifn için teşekkürler tutturduk bu ayar devam eder buyurn 2 resimde benden ama ceple çektim biraz resim kalitesi bozuk olabilir
YanıtlaSilhttp://b1112.hizliresim.com/s/c/11u5k.jpg
http://b1112.hizliresim.com/s/c/11u93.jpg
bana göre bi deneyin derim etsiz çiğ köfte budur
MALATYALI USTA SON NOKTAYI KOYMUŞ
YanıtlaSilHOCAM SİZDEN İSTEĞİMİZ YUKARDA ADMİNİN YAPTIĞI GİBİ MALZEMELERİ DİZİP TARİFİN YAPIMINI TEMİZE ÇEKMENİZ , EMİNİM DİĞER ARKADAŞAR da DERHAL YAPMAYA BAŞLAYACAKTIR.
HOCAM siz tarifte tutan malzemeleri yazarmısınız diğer arkadaşlarlar yazmış ama sizin elinizden geçmesi başka bir güven
.Diğer arkadaşlar gibi bende çekiniyorum biraz . malzemem yok herşeyi alacam tepsiyi bile .bir kaç sorum olacak
-Çiğ köfte baharatları karışımı nelerdir(kattığınız) ''Yedi Türlü baharat yada cigköfte baharati 4 kasik''
-Yukardaki resimlerde yaptığınız köfte kaç kilo bulgurla yapıldı ya da gr
-Bulyon tablet olarak kullanılabilir mi?
-Salçaları kızartmadınız mı köftenizin rengi koyu çünkü . Salçalara mı ketçap ilave edelim yoksa bulgura mı ilave edelim.
BEKLİYORUZ USTA DETAYLI ANLATIRSAN ÇOK MAKBULE GEÇER
KRAL58 senin köftende tutmuş galiba kıvam belli ediyor
Tarif 1 kilo icin Gerekli olan Malzemeler
YanıtlaSil1 kilo ince esmer bulgur
3 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı ketçap Fazla da konabilir
6 kaşık isot
1.5 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı Et toz bulyon ,(2 Su bardağı suda haşlanır]
3 çorba kaşığı pul biber
4 kaşık Çiğ köfte baharatı veya 7 Türlü Baharat
Yarim çay karşığı tarçın
4 Corba kisigi Kirmizi Toz biber
1 corba kasigi Tuz
200 gr toz Halinde Ceviz ici
12 Aralık 2011 01:17 Yorum Yapan Arkadas gerekli Malzemeler bunlar Sorularini cevap:Cigköte icin Yedi Türlü veya Cigköte baharati ikisinin pek farki yok bunlari Aktardan Temin edebilirsin.
Ben 1 kilo esmer cigköfte bulgurundan yaptim tabi bitince oluyo 3 kilo cünki su Faktörü bulguru iyice yumusatiyo.
Et Bulyonu Ama Toz olarak satilandan Küp seklinde olmayacak Yukarida yazilmistim 2 su bardagi ile 2 kasik atip güzelce kanatiyosun.Kaynadiktan sonra Bulgura dök.Yukarida tarif verilmistir altinda malatyali usta yaziyo oradan takip et.
Sakin Kizartma Herseyi bir Kabin icine koy güzelce karistir yukarida yazanlari Bulgura et suyu ve sicak su ilave ediyosun ve ceviz icinide dahil et ve karistir sonrada yaptigin karisimi icine kat 10 dk yugur önemli olan pamuk gibi olmasi pamuk gibi olmasi icin sürekli sicak su dahil et. Eline al bak bulgur yumusamismi ele macun gibi gelmesi lazim bulgurun fazlada civik yapma kuru olsa dahi sicak su ekleye bilirsin olay bu kadar unutmadan hemen yapildiginda tam kivami olmuyo ama 1 gün bekletip buzdolabinda sonra yiyebilirsiniz.Kullandigin salcalar koyu zaten esmer bulgur oldugundan güzel gözüküyo Hepinize Afiyet Olsun Ben MALATYALI USTA
MALATYALI USTA nar ekşişi yazmamışsınız son olarak o da varmı ?
YanıtlaSilsonradan mı ilave edelim tada göre isteryen koysun
Sonradan kat daha iyi ve simdi cektigim resim dünkü yaptigim cigköfte buyrun
YanıtlaSilhttp://img390.yukle.tc/image.php?id=4667IMG_0186.JPG
Istersen nar eksini katma sana kalmis sonradan beraber yemek daha iyi ben öyle yapiyorum Ben MALATYALI USTA üsteki resim de burda bana laf atan arkadasa Boy Boy Kapak olsun
YanıtlaSilvalla usta yanında biz varız artık
YanıtlaSilharika görünüyor, şimdi msn den arkadaşa attım tarifi yapacak
- admine söyleyelimde yukardaki cevizli kısır tarifini değiştirsin artık
6 kaşık isot demişsiniz Ustam, tatlı kaşığı ile mi normal kaşık ilemi ?
YanıtlaSil6 Corba Kasigi isot demek istedim Teskkür ederim arkadasim ben artik rahatladim cünki hertarafta dolaniyo etsiz cigköfte diye alakasi yok ilk defa ben verdim asil tarifi zaten resimde görmüssündür dün yaptigim cigköfte bekledikce rengi koyulasiyo yani orjinal rengine dönüyo verdigim tarifi bire bir yapin artik paraniz cebinizde kalsin bana sadece hayir duasi edersiniz Hepinize SAYGILAR Ben MALATYALI USTA :)
YanıtlaSiltmm ustam sağolasın valla hakkın ödenmez
YanıtlaSilbu arada resim üzerindeki ışık hatarlarını giderdim bayiden alınan ile sikin köfteniz farksız gibi görünüyor arkadaşlarda hemen tarifi uygulamaya başlacaktır eminim
tekrar teşekkürler malatyalı usta.
http://c1112.hizliresim.com/s/d/1242x.jpg
Saol kardes eline saglik resim güzel olmus son ekledigim resim daha iyiydi keske onu yapsaydin saol tesekkür ederim
YanıtlaSilMalatyalı ustam toz bulyon bulamıyoruz, bunun yerine 1kg bulgura 3-4tane tablet bulyon konulabilirmi?yada toz bulyon nasıl temin edebiliriz.yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilustam 7 li bahar 1 fişekmi katılacak,saygılar.
YanıtlaSilkardes marketlerde var toz bulyon ben almanyada yasiyorum sor bulursun kardes 7 li bahar degil bak git bir baharatciya sor cigköfte baharati yada 7 türlü söyle onlar yaparlar ölcü olarak yukarida belirttim ölcüyü kacirmayin ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilMALATYALI USTA kannst du deine email adresse bitte geben
YanıtlaSilgüzel cikarsa eger, mach ich Dua für dich inshaAllah =)
Valla Malatyalı ustam aklımda o resim kalmış ona yaptım diğerine de el atarım siz gönderin yeter.
YanıtlaSilTuzot var arkadaşlar toz bulyon olarak marketlerde .Herhalde vahşi batıda yaşamıyorsunuz bulursunuz.
Tablet atacam diyorsan 4 tablet 40 gr ediyor atabilirsin sanırım. çünkü; 2 kaşık toz bulyon 40gr tutuyor (1 kaşık toz bulyon 20gr)
10 kaşık ceviz tozuda 200 gr eder :)
yapan arkadaşlar malatyalı usta tarifini resim yüklesin bende dahil olmak üzere
Kardeş tuzot nerde toz bulyon nerde :)
Silhttp://b1112.hizliresim.com/s/f/12m1g.jpg
YanıtlaSilMalatyalı ustanın gerçek etsiz çiğ köfte tarifi ; çıktı alıp buzdolabınıza asın yada çekmecenizde saklayın :)
Et bulyon yerine, kemikle eti kaynatip et suyu ile yapsam cok fark eder mi?
YanıtlaSilBu et bulyonlarin ne kadar helal et'ten olup olmadıgını bilmediğim için...
En güzel tarif, komagene'nin adresinin tarifi. heyecan aramayın, egzotizmin tadı her komagene şubesinde çıkar...
YanıtlaSilBakin Toz ET bulyonun Farki Asiri agir degil icinde farkli sebzeler karismis lezzet olarak en uygunu toz olandir digeri küp bulyon agir kacar siz yazdigim gibi yapin Afiyet olsun Resim yapmissin arkadasim ugrasmissin olaya ben nokta koydugum icin mutluyum kesinlikle tarif budur extra baska birsey yok yazik paralara halbuki toplasan 5 liraya 1 kilo bulgurdan 3 kilo cigköfte yapar artik kendiniz yapip kendiniz yiyin Hepinize saygilar Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSil13 Aralık 2011 04:40
YanıtlaSilYorum
Kardes Senin heralde Komagene Dükkani var Bakiyorum da vazgecirmeye calisiyon resim linkleri verilmistir tarif aynen bu Zoruna gitmesin tadida ayniiii bu elle yapilmis birde hamur makinasinlan yapilsa yemede Malatyali ustanin yaninda yat Resimler bakilsin eger zoruna giden olursa yazssin icabina bakilir
bizim millete yaranılmaz kardeşim . bunları kendi haline bırakın cevap vermeye bile gerek duymayın.
YanıtlaSilbolyonsuz yaptim ama güzel olmadi malesef ya, beceremedik...
YanıtlaSilKardes Cok tesekkür ederim Ben Gerekeni Yaptim Sende Süslemesini Yapmissin Cani Gönülden Tesekkürler MALATYALI USTA
YanıtlaSilMALATYALI USTA süpersin allah senden razı olsun.yaptım yok böyle lezzet...
YanıtlaSilMALATYALI USTAM (ETSİZ) ÇİĞ KÖFTENİN TARİFİNİ KESİNLİKLE KANITLAMIŞTIR GERÇEKTEK ARTIK TARİFİ ELİMİZDE KENDİMİZ GÜVENLE YAPIYORUZ NE KOYDUĞUMUZU BİLİYORUZ TEŞEKKÜRLER.. .
YanıtlaSilkral58 çok dogru söylüyorsun,sanki devlet sırrı gibiydi havalarından geçilmiyordu, malatyalı usta allah senden razı olsun hepsine bin basarsın teşekkürler..
YanıtlaSilKAÇ KİŞİLİK OLUR BU TARİFLE ACABA
YanıtlaSilTarif Ortalama 20-veya 25 kisiliktir ortalama 1kilo bulgurdan 3 kilo cikiyo Hepinize Afiyet olsun Tarif verildigi gibi yapilsin lütfen kizartma felan yok Ben MALATYALI USTA Saygilar
YanıtlaSilHay allah senden razı olsun ramazan usta tarifini yaptım grcktnde dükkanlarda satılanların tadına cok yakın.
YanıtlaSilmalatyalı usta diyecektim özür dilerim. bizim burdaki çiğ köftecinin adı ramazan usta ordan karıştı :)
YanıtlaSilusta sadece bu çiğköfte baharatının içinde olanları yazabilirmisiniz. birde çiğ köfte baharatını koysak ile yine de isot felan koyucakmıyız bilemedim. çokmu açı oluyor
YanıtlaSilEğer hazır baharat karışımı kullanıyorsan ekstradan baharat koymak sizin opsiyonunuzdadır. İsteğe bağlı olarak konulabilir. Teşekkürler.
YanıtlaSilhayır hazır olanlardan değil tarifin içinde varya 4 kaşık yedili baharat onu diyorum
YanıtlaSilSanırım yorumlardaki tariflerden bahsediyorsunuz. Yorumlardaki tariflerden yazarları sorumludur.
YanıtlaSilArkadaslar Artik Facebooktan Ulasabilirsiniz Sayfam Su sekilde Ekleyebilirsiniz :Malatyali Usta diye ararsaniz bulucaksiniz bütün istekleriniz ve görüsleriniz face den paylasabilirsiniz Sevgiler Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilNero kardes tarif aynen dogru arkadas baya sinirlenmis belli ekmek parasi
YanıtlaSilAynen katiliyorum Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilHayir anlamiyorum bu blog sirf paylasim icin ve insanlarin ortak noktasi neden insanlar böyle agir itamlarda bulunuyo anlamiyorum hepinize tesekkür ederim admine de extra tesekkür ederim bu tarif aynen dogrudur yukarida resim linkleri verilmistir bakin siz karar verin Hepinize Saygilar BEN MALATYALI USTA
YanıtlaSilGereksiz yorumlar kaldırılmıştır. Teşekkürler Malatyalı Usta.
YanıtlaSilFacee adresi Malatyali Usta cigköfte resmi var zaten Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilMalatyalı Ustaya Katılıyorum Bende Tarifi Yayınlamaya Karar Vermiştimki Bu Yazılarla Karşılaştım Arkadaş doğru tariflerden birisini vermiş.d.d Tarifi Bende Veriyorum Çiğköftecileri Batıracak Tariftir Kaçırmayın (Buda Benim Tarifim)
YanıtlaSil1 Kg İçindir Tarif,
1 Kg Esmer Bulgur (Simit de Denir)
250 Gram Ceviz(Badem,Fındık Ve Kabuklu Fıstık Ta Güzel Tat Veriyor)
3 Yemek Kaşığı Biber Salçası
3 Yemek Kaşığı Domates Salçası
5-6 Yemek Kaşığı Ketçap(Acılı-Acısız)
6-7 Yemek Kaşığı Kahramanmaraş İsotu (Kesinlikle Bu İsottan Kullanın Ap Ayrı Bir Tat Veriyor)
2 Yemek Kaşığı Pul Biber
4 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber(Acılı-Acısız)
1 Çay Kaşığı Sumak
Çeyrek Çay Kaşığı Karabiber
Çeyrek Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Sarımsak Tozu(Azaltılabilir Veya Çoğaltılabilir)
1 Çay Kaşığı Soğan Tozu(Eğer Bulamazsanız Normal Soğan Koymayın Sakın)
2 Yemek Kaşığı Bulyon (2-2,5 Su Bardağı Kaynar Suda 6-7 Dakika Kaynatılacak)
7 Türlü Baharat(Aktarlarda Bulunuyor)
Çeyrek Çay Kaşığı Köri(Köri Birçok Baharattan Oluşan Hafif Acı Çok Güzel Bir Baharattır)
Nar Ekşisi(Ölçüsü Damak Tadına Göre Deneyerek Ayarlansın)
Tuz(Damak Tadına Göre Ayarlanacak)
İsteğe Göre Çok Az Miktarda Tarçında Konulabilir
Yapılışı
İsotumuzu Bir Gece Önceden Sıcak Suya Koyup Bekletiyoruz(İsotun Yumuşamasını Sağlıyor)
Daha Sonra İse Dinlenen İsotumuzu Sudan Çıkarıyoruz(Ama Suyunu Dökmüyoruz Çünkü Bulguru Bu Suyla Islatacağız Rengi Tutturmanın Püf Noktalarındandır)
Sonra Baharatlarımızı Bir Kaba Koyup Biber Salçası Domates Salçası Ketçap Yeteri Kadar Yağ Ve Yarım Çay Bardağı Kadar Su İlave Edip Karıştırıyoruz (Mikserle Yapılırsa Daha İyi Olur) Sosumuz Hazır...(Cevizi Bu Sosa Katmıyoruz,Bu Sos tan Ayırıp Çiğköftemizin Yanında Kullanıyoruz Yani Çiğköftelerin Yanında Verilen Acı Sos Bu İşte)
Sonra İsottan Elde Ettiğimiz Suyu Kaynatıp Bulgurun Üzerine Yeteri Kadar Döküp Kaşık Yardımı İle Karıştırıyoruz, Ve Sonra Bulguru 10 Dkka Ağzı Kapalı Şekilde Bekletiyoruz. Bu Arada Toz Bulyonumuzu Kaynatıyoruz Şişen Bulgurumuzu Tepsimize Alıp Hazırladığımız Bulyonlu Suyuda İlave Edip Birbirini Tutana Kadar Yoğuruyoruz
Eğer Kıvamı Lokum Gibi Olmamış İse Su Dökerek Yoğurmaya Devam Ediyoruz(Ne Çamur Gibi Olacak Nede Kaskatı Ortasını Bulmak Size Düşüyor Bu Yüzden Suyu Koyarken Dikkatli Davranalım) Kıvamını Aldığı Zaman Cevizi Ve Hazırladığımız Sosu İlave Edip Yoğurmaya Devam Ediyoruz Ne Kadar Çok Yoğrulursa Tadı Dahada Güzelleşiyor Yoğurma Esnasında Bir Kabın İçine Sıvı Yağ Döküp Yanınızda Bulundurun Ellerinizi Yağa Batırıp Yoğurma İşlemine Çiğköftemiz Yeteri Kadar Yağını Alıncaya Kadar Yoğuralım En Son İse Damak Zevkimize Göre Tuz Ve Nar Ekşisini İlave Edebiliriz .d:d:d
Biraz Uzun Oldu Ama Değdi Çünkü İşin İnceliği Yapılış Tarzı Gizli Kalan Herşeyi Ortaya Çıkarıyor Bende Ertan Usta Memnun Oldum Arkadaşlar Çiğköftenin Kralı Budur
Afiyet Olsun.......
YOK ABİ TARİFTE EKSİKLER VAR 1 KG CEVİZDE KATSAN HAZIR SATILANLARINI TATIDINI TUTMUYOR..VE MAALESEF GERÇEK TARİFİNİ KİMSE PAYLAŞMIYOR.
YanıtlaSilbenim verdigim gibi yap ve tekrar dene sen ayari belki tutturamadin verdigim ölcülerde yap saygilar ben MALATAYALI USTA
Silustaların nihayet tarifi açıklamaları ne güzel bir karar oldu,
YanıtlaSilbenim aklımın takıldığı
ben evime kesinklikle toz bulyon almıyorum ve kullanmayı da kesinlikle doğru bulmuyorum,
öğrenmek istediğim
bu işin sırrı ya da lezzetinin sırrı toz bulyonmudur, toz bulyon kullanmadan aynı tadı yakalamak mümkünmüdür
ve diğer bir konu da,
çiğköftecilerin, servis yaparken sundukları o meşhur ve gizli sosun içinde neler vardır,
çamurlu çiğköftenin sosunu yıllardır çözmeye çalışan biri olarak bu konuya da açıklık getirebilirseniz çok mutlu olcam...
gerçekten tarifi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz
elleriniz dert görmesin...
Müge
herkez merak ediyor satilanlarin icinde birsey var ama yedirttikce yediriyor ama ortak kullanilan bisey oldugu kesin evet tam olarak hazir satiln kofte gibi degil bence malatyali ustanin tarifi ama o tada yakin en azindan kendimiz yapiyoruz saglikli temiz
YanıtlaSilAh be kardesim sen elin ile yoguruyosun cigköftecilerin hepsi hamur yugurma makinasinda yuguruyo tabiki ayni olmaz bakin yapip satan cigköfteciye götürdüm ve denettim sordugu soru nerden aldin tadi ayni dedi ve kendi agzindan duydum benim sattigim cigköfteden iyi yapmis usta tabi demedim ben yaptim diye emin olun tad budur noktayi ben koydum herkes gönül rahatligi ile yapa bilir saygilar BEN MALATYALI USTA
SilArkadaşlar İşin Sırrı Yoğurmakta Ve Kullanılan Ürünlerin Yöresel Oluşu Vede Herkezin Tarifide Değişiktir Örneğin Bazı Köfteciler Tarçın Koyar Bazıları Koymaz Bazıları Pulbiber Katar Bazıları Katmaz Herkesin Tarifi Sırdır Ben 2 3 Tarif Biliyorum Herkezin damak tadına hitap eden tarifler yaparım eski çiğköfteciyim bu işleri bıraktım çiğköftenin yanında verilen sos bulgura karıştırıp çiğköfte yaptıkları sostur zaten kalanını ayırır ikram ederler çok polemiğe girmeden bu sosu kolayca oluşturabilirsiniz ketçap-yağ-su-isot-pul biber-nar ekşisi isteğee göre kimyon karabiber ve diğer baharatları bırbırıne karıstırarak yapabilirsiniz bu arada çiğköfteye lokum gibi o tadı veren bulyondur
YanıtlaSilherkezin yapıs stili farklıdır ama dediğimi unutmayın o tadı
veren ürünlerin köy ürünü oluşudur
AMATÖR DEĞİL İŞİN EHLİYİM
BU ARADA TARİFTE EKSİK YOK HATTA FAZLASI VAR ÜRÜNLERİ YÖRESEL KULLANACAKSINIZ VEDE 20 DKKA YOĞRULAN KÖFTEDEN HAYIR GELMEZ MARKETTE SATILAN ESMER BULGUR LA OLMUYOR HAKİKATEEN YÖRESEL ÜRÜN SATAN BİRİSİNDEN TEMİN ETMELİSİNİZ YADA YAPAMIYORSANIZ BU TARİFİ MARKETTEN ALDIGINIZ URUNLEERLE UYGULAYIP BIRISINE TATTIRDIGINIZDA SIZIN YAPTIGINIZA INANMAYACAKTIR ÇİĞKÖFTE ÇOK BAHARAT KATILAN BİR ÜRÜNDÜR TARİFTE EKSİK YOK SADECE 3-4 TARİFİMDEN BİRİSİDİR HERKEZİN DELİ GİBİ YEDİĞİ KÖFTEDİR BU
YanıtlaSilBütün tarifler malesef hatalı ama yakın lezzet verir. Asıl tarife yaklaşmak ne yazzikki gözünüzden kaçmış hatta kısır diyen bile olmuş . Halbuki burnunuzun dibinde :)
YanıtlaSilSimdi sayfayı yukarı kaldırın bir bakın orada ne yazıyor baharatlar ve salça yağda kavrulacak kızartılacak sonradan içerisine tabi ketçap eklenecek bu size tekrar bir kapı açar.
İsot ıslatmayıda yeni duydum, denemeyin .zaten bulguru islatıyorsunuz makinede yoğrulan köfte bulguru ayrıca ıslatılmıyor sıcak mermerlerde gevşetiliyor . Ben bulgur tarşı derim ona :)
Gel gelelim niye olmuyor baharatınız etksik ondan olmuyor
biraz mesir macunu yiyin :) içinden bir iki baharat daha kırpın (örnek anason). Et giderse baharat da artar
Sos da sos :) yağda kızarmış bahartlı (isot ve karşık baharatlı) d. salçanıza , ketçap , limon tuzu , nar ekşisi ekleyin dilinize değdirdiğinizde hafif yakar tansiyonu olanlar yapmasın :)
Bu yeni sos tarifidir , eskisi köfye yapımındaki sos doğru onada birz nar ekşişsi katın ama DOĞAL NAR EKŞİSİ olacak .
Bende ADIYAANLI USTA etsiz çiğ köfte bizim işimiz ETLİ URFALILARIN işi . Baharatları iiyi seçin
Doğal Nar Ekşisimi :D:D
YanıtlaSil400 kg Nardan 7-8 kg Üretilebiliyor Doğal Harbi Nar Ekşisi :D:D Sen Hesabını Yap Her Çiğköfteci Malzemenin Ucuzunu Katar Soylemeye Gerek Bile Yok
Ben Çiğköfteciydim Yapıp Sattıgım Tarifi Harfiyen Yazdım Herkezin Beğenerek Yediği Köfteydi Sadece Adıyamanlılar
Bilmiyor Bu İşi Bu 1 ikincisi İse Elimde Olan Tariflerden
Birtanesidir Bu.
Bu arada Çok Bilmişlik Yapıcağına Tarif Yaz Herkez Görsün Harfiyen Ama Bide Tat Yakın Değil Aynı Tatdır Bazısı Baska Baharatı Bol Koyar Bazısı Koymaz Herkezinki Değişiktir Bulguru Taş Üstüne Yatırma Olayınıda Kımse Yapmaz Ugrasmazlar Çiğköftee için Bu Kadar .d.d.d Bunu Sende Bılıyorsun Bende
Tarif Beklıyoruz Ben Ve Malatyalı Usta Tariflerimizi Koyduk Sende Koy Tarifini
Evde çiğ köfte yapıp komşularına ihracat yapıp kendini köfte uzmanı sanan arkadaşlar .
YanıtlaSilYeni maceralar arayışı içerisine girmeyin en yakın komagene şubesini ziyaret edin
ARkadaşlar amatör tarifte devrimi yapan Malatyalı Usta dır . Bazı baharatları fazladan kendince bir çoğumuz zaten atıyorz bunun için ayrı tarif açmaya gerenk yok.
YanıtlaSilBu nedenledir ki gerçek tarif bu kadar yorum arasında Malatyalı Usta tarifidir. Diğer geliştirilmiş tarifler ise daima onun ismi altında kalmaya mahkumdur . olay bu
Tesekkür ederim Nero SIz kimseye inanmayin benim verdigim dogrudur herkes insanlari caydirmaya ve satin almaya yönlendiriyo herkesi aydinlattigin icin tekrar tesekkürler BEN MALATAYLI USTA
Silmalatyalı ustanın tarifini yaptım.bence hazır köfte baharatında ve bulgurda farklılık gösteriyor,malatyalı ustanın verdigi markalarda denemek lazım ,köfte baharatının içindekileri kendimiz hazırlmalıyız bence,birde malatyalı ustanın tarifi mükemmel,ertan arkadaşın tarifini de denemek lazım. AdsızDec 21, 2011 04:17 PM benim,
YanıtlaSilselamlar sanada kral 58
köfte baharatını kendimiz nasıl hazırlarız tarifi verirseniz çok minnettar olurum..
YanıtlaSilBenim aktarım baharatlarımı kendi karıştırıyor veriyor durumu anlattım allahtan kendisi de çiğköfte yapıyormuş .
YanıtlaSilBen malatyalı ustanın tarifine laf söyletmem kendin birşey eklersen ekle ben bu tarifle küçük oynamar yaptım yine aktarım sağolsun kızarttım bol bahatarlı yaptım .
100/85 100/90 ilk deenememde renk tad tuttu 1 gün dolapta bekletip yedim yedikçe de yiyesim geldi siz birşeyi gözünüzden kaçırıyor olabilirisiniz .
Bubnlarda resimleri
Arkadaşlar bulgura kattığım kızartma sos resmim
http://resimyukleyin.net/images/48054968202699697350.jpg
Bu da köftem
http://resimyukleyin.net/images/80810326194083941913.jpg
Renk olarak birebir tad olarak kıl payı fark
Syn. Nero aktar olarak bunu en iyi sen bilirsin.7 tür baharatta neler var?Buradaki aktar bana bön bön baktı 7 tür değince.Sen söyle ben karıştırayım dedi.Bende içinde ne olduğunu bilmediğim için yapamadım köfteyi.
YanıtlaSilSevgili Malatyalı Ustam sizede nacizane bi sorum olucak.Yağ ve diğer söylediğiniz malzemeleri kısık ateşte kızartma v.b işlem yapmıyoruz değil mi?Direk robotta karıştırıp bulgura döksek olur değil mi?
YanıtlaSilBaharatlar aklıma gelen :
YanıtlaSilTozbiber
pulbiber
isot
kimyon
kori
tarçın
yeni bahar
karabiber
sumak
çemen tozu
kişniş
muskat
anason
zencefil
Bunlar kendin ayarlatabilirsen ayarlat yalnız gr faktörü var aktar göz kararı ayarlıyor
Aktar bulamıyorsan marketten köfte baharı(7 türlü baharat diye de geçer) al onun içerinde soğan tozu ve çişitli baharatların karışımı zaten var bilgi olsun buda .
Benim yaptım köfte Malatyalı ustamızın köftesidir ben sadece adminin tarifiyle birleşim yaptım.
7 türlü bahrat'ın içinde hepsi var yani değil mi?Bir de hepsi aynı oranda mı?Şimdiden teşekkürler...
YanıtlaSilYok 7 türlü baharat kullanmıyom yukardaki karşımdan kullanıyom yalnız aktarın anlamıyorsa yapacak birşey yok bazı baharatlar keskin fazla kaçarsa taadı bozar.
YanıtlaSilBenim aktarım tamamen şans kendi hazırlyor bunları .
Köfte baharı var bazı marketlerde 7 türlü baharat diye geçer .İçinde aynı baharatlarıon birçoğu zaten var kullanabilirsin ondan da
Malatyalı usta nerrede ???
Aktar karışımlardan anlamıyor.Baharatları taze ama karışım yapmayı bilmiyor.Ben sadece 7 türlü baharatta neler var onu merak ediyorum.Onu biliyorsan sen içinde neler var onu söyle ben aktara kendi zevkime göre oranlıyacam.Sen 7 türlü'nün içinde ne var onu biliyorsan bütün baharatları söyle ben tatlarını biliyorum kendim oranlıyacam.Saygılar.
YanıtlaSilAdsız Komageneci Arkadaşım: Çok Eğilmek İstiyosan Git En Yakın Komagene Şubesine Eğil .)
YanıtlaSilNero İsimli Arkadaş: Kim Sana Dediki Bu Amatör Çiğköftedir Diye Kimse Burada Devrim Başlatmıyor Size Napılsa Suç Burada Birşeyler Paylaşıyoruz Sürekli Evde Yapıp Yediğim Değil Yapıp Dükkanda Sattığım Köfteydi Bu Arada Malatyalı Ustayı Taşlayan Yok Oda Bizim Kardeşimiz Burda Fikir Alışverişi Yapıyoruz He Bu Arada Çok Yapmayı Etmeyı Bılıyosan Kısır Gunlerıne Adam Toplarım Sana :)
Kral 58:A.s Gönül Rahatlığıyla Yapabilirsin Kardeşim Kısır Tadı Almak İstemiyorsan Çok Yoğuracaksın Baharat Konusundada Yöreselleri Seç
İnsanlık Yaramıyorsa Suç Kısır Yemeye Devam Edin
KaaN: Bazıları Belkide İşi Ticarete Dökmek İstiyolardır Ama Rantı Kapan Kaptı İşi Götürene Götürdü Artık Hepsi Batsa Kapansa Kimse Yemese Bile Çoktan Bütün Hayatı Boyunca Yiyebilcekleeri Parayı Kaldırdılar Kolay Kolay Kımse sıfırdan Baslayamaz Artık Anca Çok Daha Değişik Bir Tat Lazım Bkz:Hamsili ÇiğKöfte :D:D:D:
YanıtlaSilhahaha ! memleket nire ErtaN.. Hamsili güzel olur bizim oradan bende tarifi aldım en kısa zamanda deneyecem bakalım
SilAslında patent almak lazım mesela çilekli çiğ köfte , elmalı , armutulu , muzlu , aromatik , vişneli ,portakallı , karışık vs eğer avrupalı olsaydı çoktan yapmıştı adamlar bir bira çeşiti yapmışlar biz saman suyu içioruz
eğer bahsettiğim şeyi birisi yaparsa bu fikir ilk buradan çıktı arkadaşlar şaitsiniz aynı şekil hamsi de
fındığı fıstığı katan bunu neden katmasınki
KaaN
FACEBOOK GİBİ BAGIMLILIK YAPTI YAW BURASI :)))
YanıtlaSilEMEĞİNİZE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER GÜZEL TARİFLER
YanıtlaSilYa zaten işi ticarete dökücek adam, kendine bayi bulmakta sıkıntı çekmez buralarda gezmesine de gerek kalmaz.Buradaki üyeler hazırlara en yakın tadı yakalayıp canı istediği için yapıcak olanlar ki herkes birbirine tavsiyelerde bulunuyor damak tadına göre yoğuruyor.
YanıtlaSilRonshard kardeşime katılıyorum biliyoruzki gerçekten dışarıda çiğ köfte kilo çok pahalı ve nasıl şartlarda yapıldıgını bilmiyoruz en azından ne kattığımızı biliyoruz nasıl oldugunu
SilBazıları Zannettıkı Malatyalı Ustanın Tarıfının Uzeerıne Bıseyler Ekleyıp Yazdık Çizdik Burada Öyle Bırsey yok Herkezın Emeğine Saygı Amaç Aynen Dediğin Gibi Paylaşmak Ve En Güzel Tadı Cıkarmak .d
YanıtlaSilBen Suan Daha Değişik Baharatlarla Denıyorum Daha Lezız Bı Tat Arıyorum Ama Az Kaldı :d:d:d
Bu Arada Adsız Kardeş Ben Erzincanlıyım .d.d
YanıtlaSilYa arkadaşlar 7 türlü baharatta neler var bilen yok mu?Kendi oranlarıma göre hazırlatıcam, sadece içinde neler var onu bilen varsa söylesin yeter.Şimdiden sağolun
YanıtlaSilBirçok aktar tozbiber , pulbiber , kimyon , yenibahar , isot , kekik, nane karışımı baharat yapıp 7 türlü diye satıyor sakın almayın .
YanıtlaSilkimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, muskat, tarçın, zencefil
YanıtlaSilTamam Nero kardeş çok sağol ya çok makbule geçti.Hiçbir yerde bulamıyordum kendim hazırlatayım, hemde damak zevkime göre.Sağol
YanıtlaSilRica ederim yalnız hazır çiğ köfteler 20 tür baharattan meydana geliyor . Diğer baharatlarıda denemekte fayda var . 7 Türlüde yeter ama
YanıtlaSilYa 7 tütlüden deneyelim sonra damak zevkimize göre ilaveler yada eksiltmeler yaparız.Bende sonra bana göre güzel gelen baharatları burada paylarışım.
YanıtlaSilmalatyalı usta epeydir yok ,adam face açtı sayfa açtı ne arkadaş ekleyen oldu ne sayfa begenen,gerçi ben sayfayı düzgün bulmadım,sadece begendim ,hey malatyalı ustam nerdesinnn?
YanıtlaSilBurdayim kardes facee adresi Malatyali Usta diye ara resim var zaten gönder arkadaslik kabul ederim saygilar ben MALATAYLI USTA
Silvalla ya adam tarifi verdi çekti gitti .
YanıtlaSilBlog yöneticisi doğru tarifi biliyorsun neden saklıyorsun birde reklam açmıssın birsürü , para kazanacam diye .Biz para kazandırırız en azından ben destekliyorum blogu sende ufakta olsa çorbaya tuz eklemek istemezmisin ????
Yahu kardeşim yorum yapmadan önce oturup bi düşünsene, adam tarifi bilse ve vermek istemese atten hiç yayınlamaz.Sende sonuç olarak şuanki tarigi bile göremezdin.Senin gibi bikaç kişi burada bazı üyelere para kazanıp kazanmamak gibi imalarda bulunuyorlar.Emin ol ki, çiğköfte bayisi olmak isteyen olur zaten.Artık etsiz çiğköfte büyük firmalar tarafından üretilip bayilere dağıtılıyor.Yani sen amatörce yapacağına adamlara bayi olursun sana aynı fiyata bayiliğine hazır getirirler.Yani bu tarz yorumlar bence çok saçma.
SilBu konuda Ronshard'a katılıyorum. Neden paylaşmak istemeyelim biz özellikle öğrendiğimiz her tüyoyu paylaşmaya çalışıyoruz. Teşekkürler.
SilARKADAŞLAR BUGUN BEN TEKRAR DENEDİM KIVAMIDA TADIDA GAYET İYİ OLDU BUYRUN 2 RESİMDE BENDEN BUNDAN SONRA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİLİR BENCE TERİFLER İÇİN TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSilhttp://img394.yukle.tc/images/871IMG_0598.JPG
http://img399.yukle.tc/images/3112IMG_0599.JPG
arkadaslar tatlı cig kofteden uzak bir tat yemeden çöp oldu inanın
YanıtlaSilalla alla tatlı çiğ köftede mi varmış o nasıl oluyor . bal mı katıyorlar
SilBende anlamadım ya, yapanların neredeyse hepsi çok müthiş oldu diyor.Ancak bikaç kişi o kadar aşağılıyor ki bi yiyeceği(pirinç pilavı diyen oldu yaw) denemeden olmaz diyorsun ister istemez.Yapıp sen karar vericeksin.Afiyet olsun şimdiden...
Silarkadaşlar
YanıtlaSilMalatyalı usta nın verdiği tarifte ne kadar suyla bulguru ıslatcaz...
önce bulgur ıslatılmış,
sonrada 2 bardak et toz bulyonlu su kullanılmış...
ilk önceki ıslatma işlemi ne kadar suyla yapılmalı
birde et bulyon kullanmak istemiyorum tadında çok farklılık olur mu
teşekkür ederim
paylaşımlar çok güzel olmuş
-YEŞİM-
Yeşim ilk etaptaki ıslatma işlemi göz kararı ile kıvamını ayarlamaya bağlı.Macun gibi bi kıvam olması lazım.Dur sana bi link vereyim orada isot kreması ile yapıyor ama isot kremasını katmadan önceki kıvamı anlarsın sende onun gibi yaparsın.Afiyet olsun.
Silhttp://www.youtube.com/watch?v=O_R_S1aqctc
Çok teşekkür ederim...
SilÖnemli değil.Afiyet olsun...
Silyoğurma çok önemli, tadı gayet iyi oluyor.
YanıtlaSilYanlız şunu belirteyim biraz geç aklıma geldi ama olsun.Video bana ait değil videodaki çiğköfte setinin reklamını falan yapmıyorum.Admin yanlış birşey bulursan kaldırabilirsin.Bu blogdan yapanlar video çekip koyarsa daha faydalı olur.
YanıtlaSilYo bilhassa tebrik ediyorum güzel paylaşım. Teşekkürler emeğine sağlık.
SilBakin Olay bu ben ne verdiysem o gecerli bakiyorum yokuz millet bayagi sarmis admin bakiyorumda seviyesiz muhabbetler yapilmis senden ricam bir göz gecir kaldir Ertan kardes Resime Bak ve Yorum Yaparmisin saygilar ben MALATAYLI USTA
YanıtlaSilhttp://img390.yukle.tc/image.php?id=4667IMG_0186.JPG
MALATYALI USTA,
YanıtlaSilbu güzel paylaşımınız için çok teşekkür ederim...
tarifinizi aynen uyguladım ve yiyen herkes bayıldı...
sizden öğrenmek istediğim et toz bulyon kullanmasakta aynı lezzeti elde edermiyiz
et toz bulyon kullanma taraftarı değilim...
ve birde çiğköftecilerde üstüne kullanılan sos daha akışkan bir sos
bu sos nasıl yapılıyor acaba...
emeğinize sağlık
çok teşekkürler
Müge
Müge hanim diger blogda cevap verilmistir sorunuza saygilar ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilSevgili ustam cevabı buraya da yazarsan bizde faydalanırız.Bende aslında o sosu merak ediyorum.Saygılar.
YanıtlaSilistege göre azaltilip cogaltila bilir cigköfte sosu
Sil4 kasik isot
yarim caybardagi sivi yag
1limon suyu
1 caybardagi nar eksisi
bunlari bir kücük kabin icinde karistirip 1 gün dinlensin sonra cigköfteyle afiyetle yiyin ben MALATYALI USTA
Bunlarlımı Sos Yapıyosun Yazık Sana Başka Birşey Demiyorum Bumuydu Yere Göğe Sığdıramadıgınız Ustanız .d.d
SilSOSUN ICINE BIRAZ VİŞNE SUYU KETCAP VE ISOT
YanıtlaSilkardeş ben adıyamanlıyım bak acayip bir tarfi yazmışsın insanlar deneyecek şimdi memnun kalmayacak
Sildoğal nar ekşisi kullanacaksın ,nar ekşili sos olmaz yok pahalı diyorsan yapmayacaksın
bakın doğal nar ekşisi resmi gösteriyorum yukarda yazdığım gibi yapın
http://images.gittigidiyor.com/4984/HATAY-NAR-EKSISI-100-HAKIKI-VE-DOGAL__49847146_0.jpg
etsuyu kesınlıkle koymayın ınsanları kandırıyorlar yakında çig kofte tarıfını yazacam çigkoftecı DAYI
YanıtlaSilmuge hanım etsuyu koydugunuzda plastık kokusu ve tadı gelmıstır evet kullanmayın onun yerıne 1 adet lımon suyunu sıkın 1 yemek kasıgı seker ılavaedın yogurma ıslemı bıttımı 2-3 saat dınlendırın dınlenen bulgur tadını ceker
Silve bıraz ılavelerle tekrar yogurun tadını bulacaktır afıyet olsun CİGKOFTECI DAYI
Dayı Sende Bırak Bu İşleri Ya Şekermi Katılır Çiğköfteye ?? Yeni Tatların Peşindeysen Tereyağlı Falan Yap Ne Biliyim Git Su Yerinee Sıcak Kolayla Falan Şişir Bulguru .d.d.d
SilEn Baba Çiğköfte Trabzonda :D:d Bulgur Salça Tuz Hamsi :D:D Al Sana Çiğköfte
Emeği geçen bilğini gizlemeyen,başta admin,Malatyalı usta,Ertan usta hepinize teşekkürler.Çiğ köfteci Dayı sizin tarifinizide en kısa sürede bekliyoruz.
YanıtlaSilSaol Kardeşim..
SilBen Bütün Bildiklerimi Heerşeyi Paylaşıcam Ama Arkadaşlar Tutturmus Tarif Vermeyın Malatyalı Usta 1 Numara Falan Diyolar ? Oysaki Biz Arkadaşa Taşmı Attık Sadece 7 Türlüyle Çiğköfte Yapıp Usta Demıs Kendısıne Komageneye Gider Yapmıs Bız Bu Laflarınla Aşşağıladıkmı Senı Malatyalı Usta ?
Şunuda Unutmayın Adıyamanlı Değilim,Değilsiniz
Ve Hiç Bir Zaman Onlardan Duymadıgınız Takdırde Bu İşi Kimse Beceremeyecek Önemli Olan Kendınızın Yapması Elımden Ne Gelıyorsa Yapacağım Amacım Birlikte Yeni Baharatlarla Yeni Soslarla Dahada İlerlemektir Eğer Paylaşmayı Sevenler Varsa Ben Buradayım Arkadaşlar Son Noktayı Koymaya Hazırım
Arkaslar Bugüne kadar Nerdeydiniz??? insanlari kandirma gibi durum yok yapanlar tadin ayni oldugunu söylüyor bakiyorum bayagi bilen varmis paylasimi yaptim yapimini anlattik simdi icinde et suyu yokmus peki o tadi nasil veriyo yediginde et varmis gibi soruyorum herkese bagimliligida icindeki baharat kasirimi yapiyo verdigim resimleri ve yapim tarifini bakalim kimler daha cikacak ???? Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilKimse Senın Tarifini Çalmadı Akıllı Ol Kısır Tüccarı Keko
Silbu konuda malatyalı usta ya katılıyorum yol geçen hanına döndü herkes çiğ köfte profosörü olduğunu söylüyor atıyor.
YanıtlaSiltutuyor gidiyior . görünürde ise yine malatyalı ustanın tarifi .
Ve bunlarn tümü malatyalı usta adam gibi bir tarif verdikten sonra ortaya çıktı . Üstüne alınan alınsın
Şeker de kattın içine ya helal olsun sana dayı ! aman deyim tarif marif paylaşma sen o limonuda sık üstüne iyi kurutur bulguru limondaki asit .İllede limon katacam diyorsan etli deneyebilirsin 1 senedir ben bu blogu tqakip etdiyom en enteresen fikir senden çıktı bravo
Ketcabin icinde seker var zaten Dayi Yeni galiba Olsun yinede fikir degerlendiririz sekeri caya felan katabiliriz iyi fikir Ben MALATYALI USTA:)
Silben okadar formül denedim hepsi tırışka çıktı,MALATYALI USTAnınki hariç büyüksün ustam.. ben BEYAZ
YanıtlaSilBLOG SAHİBİNİN VERDİGİ TARİFİ YAPMADIM YANLIZ..BEN BEYAZ
YanıtlaSilAfiyet olsun mühim olan damak zevkine hitap etmesi.
SilArkadaşım ben admin tarifi ile malatyalı usta tarifinden yola çıkarak yaptım . Yani salçalarımı baharatla kavurdum çok çok iyi sonuç aldım
SilYukarda ramazan usta videosu verilmiş orada yine kızarmış salçalı baharat katılıyor ,kavanozdan döküyor .
malatyalı ustam köfte baharatını kendimiz nasıl hazırlarız ve oranlar ne kadardır?hazırların kokusu hoşuma gitmiyor,ben beyaz
YanıtlaSilYukarida oranlar belirtilmisitir verdigim tarif 1kilo icindir yukariyi bir gözden gecir malatyali ustanin tarifi diye size kullandigim 7 türlü markasini vereyim onu alin ben türkiyede yasamiyorum ayni zamanda köfte baharatinida kullana bilirsiniz aktarda satiliyor ani 7 türlü gibi markanin ismi ise :ÖZKÖKLÜ Markasi Yapim Yeri ise K.MARAS bütün Baharatlari cok güzel alternatif ise belirtigim gibi köfte baharati saygilar Ben MALATYALI USTA
Silallah razı olsun malatyalı usta çok teşekkür ederim.ben BEYAZ
YanıtlaSilmalatyalı usta tarıfını yaptım
YanıtlaSilfakat et suyu agır kactı bıraz bıraz azaltabılırımıyız etsuyunu
Tarif 1 kilo icin Gerekli olan Malzemeler
YanıtlaSil1 kilo ince esmer bulgur
5 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı ketçap Fazla da konabilir
6 kaşık isot
1 cay bardağı sıvı yağ
4 kaşık Çiğ köfte baharatı veya 7 Türlü Baharatıda olabılır
çeyrek çay karşığı tarçın
2 adet kuro sogan
3 dış sarmısak
1 yemek kasıgı seker
1 çay kasıgı yenı bahar
1 bardak domates suyu
200 gr toz Halinde Ceviz ici
bulguru domataes suyu ıle ıslatın soganları kucukcene dograyın sarımsakları rendeleyın ve bulgura ekleyıp yogurun 15 dakıka dıyer butun malzemelerı cevız harıc hepsını karıstırın daha sonra bulgura ekleyıp 45 dak yorugurun kuru olursa domates syu ılave edın ılve nar eskısı ıstege gore atlır AFIYET OLSUN ÇİG KÖFTECI DAYI
et suyunu sevmeyenler denesın memnun kalacaklar malatyalı ustanın tarıfıde guzeldır
malatyalı ustanın tarifine şekil yapmışsın,1kg bulgura 2 sogan diyon sogan kokusundan geçilmez hele birgün beklette gör.başka bir tarif verki inandırıcı olsun,malatyalı ustamın altın oranı olmasın arkadaş.ben BEYAZ
Silgerçi nero kardeş dogru söylüyor tarif yazılmasın farklı baharat olsun ama denenmemiş birşey paylaşılmasın arkadaşlar sonuçta emek var.ben beyaz
SilBen malatyalı ustanın tafini yaptım ve süper oldu.1 günde bitti yarın yeniden yoğurmayı planlıyorum.Çok sağol malatyalı usta.
YanıtlaSilŞöyle bir göz gezdirdim bütün tarifler aslında malatyalı ustanın tarifi lütfen artık daha tarif paylaşılmasın arkadaşlar , şunu da katın daha iyi olabilir yazın mesela 20 çeşit baharat bunlar yazın baharat faktörü önemli ben şimdi malatyalı ustanın önerdiği baharatı kullanacam .
YanıtlaSilYapan arkadaşlar mutlaka resim yükleyin değerlendirme yapılsın .
Nero ; Ben Şimdi Malatyalı Ustanın Tarifinimi Paylaştım ?
SilBence Saçmalayıp Kendini Küçük Düşürüyorsun
Malatyalı Arkadaş Demişki Ben Tarif Vermeden Önce Nerdeydiniz ? Ne Alaka Kardeşim Çıktım Bakınıyodum Denk Geldi Baktım Paylaşılmış Bende Paylaştım Kötümü Yaptık ?
Senin Gibi Malatyalıya Yakısmamıs Arkadaşş
Nero Bu Arada Çok Zorluyosun Şansını Kendı Kendıne Sorun Cıkarma
Tamam da kardes ben paylastiktan sonra üstüne ekleme yapmissin okey kabul kurusogan kabul ama sarimsak rahatsiz eder yedirmez arti sekere gerek yok ketcabin icin de yeterince var arti kimse sana birsey demiyo kardes alinma sadece düsünce paylasiyolar lütfen kimse sorun cikarmiyo Saygilar Ben MALATYALI USTA
SilKardeşim Şekeri Katın Diye Ben Demedim Soğanla Sarımsak Ta Toz Zaten Gerçeği Kadar EtKisi Yok Hoş Tatları Var Tabi Tadımlık Koyulursa
SilBu Arada Sen Paylaştıktan Sonra Ekleme Yapmadım Üstüne Benım Sürekli Yaptıgım Köftenın Tarifini Yazdım Yani Emeğine Saygısızlık Etmedım İkincisi Zaten Benım Kattıgım Baharatlar Deeğişik Biraz Bide Burdaki Bazı Arkadasların Yaptıgı Ayıptır Senın Tarıfıne Kondugumuz İdda Edildi Öyle BirŞey Kesınlıkle Yok Zaten Benım Yaptıgımla Senın Yaptıgının Alakası Bıle Yok Tarife Bakan Kolaylıkla Anlayabilir Burada Tek Sen Paylaşacaksın Diye Birşey Yok İkincisi Tek Yapabilen Yada Bunun Mucidide Sen Değilsin Bizimde Yöremizde Yapılır Çiğköfte Sadece Bildiklerımı Paylaştım Kimse Birdaha Tarif Kopyaladın Değiştirdin Derse Ayıp Etmıs Olur
Beni Sinirlendiren Bu Sen Olsan Sende Sinirlenirdin Allaha Emanet Ol Umarım AnlaMışsındır Beni
AdsızJan 25, 2012 08:43 AM
YanıtlaSilArkaslar Bugüne kadar Nerdeydiniz??? insanlari kandirma gibi durum yok yapanlar tadin ayni oldugunu söylüyor bakiyorum bayagi bilen varmis paylasimi yaptim yapimini anlattik simdi icinde et suyu yokmus peki o tadi nasil veriyo yediginde et varmis gibi soruyorum herkese bagimliligida icindeki baharat kasirimi yapiyo verdigim resimleri ve yapim tarifini bakalim kimler daha cikacak ???? Ben MALATYALI USTAYanıtla
Yanıtlar
ErtannnJan 26, 2012 03:04 PM
Kimse Senın Tarifini Çalmadı Akıllı Ol Kısır Tüccarı Keko
------------------------------------------------------------
AdsızJan 25, 2012 08:47 AM
istege göre azaltilip cogaltila bilir cigköfte sosu
4 kasik isot
yarim caybardagi sivi yag
1limon suyu
1 caybardagi nar eksisi
bunlari bir kücük kabin icinde karistirip 1 gün dinlensin sonra cigköfteyle afiyetle yiyin ben MALATYALI USTA
ErtanJan 26, 2012 03:20 PM
Bunlarlımı Sos Yapıyosun Yazık Sana Başka Birşey Demiyorum Bumuydu Yere Göğe Sığdıramadıgınız Ustanız .d.d
Vallahi ayıp ya admin lütfen bloga çeki düzen verebilirmisin hakaretler başlamış .
Bu ne yaw Ayiptir Anlamadigim Neden Bu arkadas Ortaligi Karistiriyo Malatyali ustaya saygi sayin admin bu ne ceki düzen ver lütfen bu ne ya
YanıtlaSilYahu Ertan etrafta kimse yokken çıktı Malatyalı usta tarif verdi ki yaptım ve çok beğendim.Haftada 1 kez garanti yapıyorum artık.Malatyalı usta tarif verince herkeste bi saygısızlık aldı gitti.Yok asıl tarif benimki, yok sen ustamısın vb.Sende çıkmışsın bumu senin ustalığın ve benzeri zart zurt diyorsun.Malatyalı usta çıkıp tarif verdiğinde kimseye saygısızlık etmedi.Belki senin tarifin güzel ancak bırakta ona blogu ziyaret edenler karar versin.
YanıtlaSilBen Dedimmi Benım Tarifim Daha Güzel Diye ? Yada Sana Malatyalı Ustanın Çiğköftesini Yapmamı Dedim ? Dedimmi Benden Kralı Yok ? Kalkıp Bana Denilirse Sen Daha Önce Nerdeydin ?
YanıtlaSilBen Dedimmi Kardeşim Ulan Bu Ne Biçim Tarif Vermiş Alın Size Tarif Diye ? Kalkıp Bana Sen Tarif Hırsızısın Denilirse Bende Ağzıma Geleni Söylerım Azcık Delıkanlı Ol ıLK Yazdıklarıma Doğru Cevap Ver ? Kib
Delikanlılıkla ne alakası var?Bumu senin ustalığın, bunlarla mı sos yapıyorsun diyende ben değilim herhalde.Ayrıca sana kim tarif hırsızı demedi ki döndüm bir daha okudum yazıları kim sana tarifimi çalmışsın demiş?Ama kısır tüccarı keko da bi iltifat değil herhalde.Burası açık bir blog isteyen istediği tarifi verir sana kimse birşey diyemez.Tarifi yapıp yapmamak blog ziyaretçilerinin seçeneğidir.Tabiki elinden geldiği kadar tarif, fikir paylaş ancak kimse kimseyi aşağılamasın, kimse kimseye sataşmasın.Bana göre Malatyalı ustanın çiğköftesi süper ancak senin vereceğin tarifi belki çok beğenip yapan olucak ama kimse yok kısır yok pilav gibi aşağılayıcı yorumlar yapmasın.Ayrıca her türlü soruna da cevap verebilirim, bütün yorumları okuyorum buradayım rahat ol.
YanıtlaSilErtan kardes bak sorun yok lütfen ben seni kastetmedim bak sen bana keko demissin sesim cikmadi ben seni kastetmedim ama yine sana birsey demiyorum bütün kalbimle söylüyorum seni kastemedim kardes Ben MALATYALI USTA
YanıtlaSilÖzür Dilerim Eyw Ben Artık Konunun Kapanmasını İstiyorum Fikir Alışverişi Yapalım Yani İşi Daha Çok Büyütelim Ben Herşeyi Paylaşmaya Hazırım Helal Et Hakkını
SilRonsHard :Neronun Yazdıklarına Baksana Bi Yok Malatyalı Ustanın Tarifine Ekleme Yapmışız Bunları Görmemezlıktn Gelmıssın Bırsey Demıyorum Yaww Ben Sadece Tarif Verdim Be Arkadaşım Dedılerkı Sununkı Üstün Bununki Üstün Bunu Ben Başlatmadım Neyse Bosver Konu Kapansın
YanıtlaSilBu Arada
Ben Çok Rahatım Sen Hiç Merak Etme ;)
Yahu sen her türlü tarifini paylaş.Ben Malatyalı ustanın tarifini beğeniyorum ama Malatyalı ustanın tarifi beğenmeyenlerde var onlar da belki senin tarifi beğenir.Ben isterim ki herkes tarife birşeyler katsın yada herkes kendi damak zevkine göre birşeyler eklesin ve sonunda istediği gibi yesin çiğköftesini tabi nero kardeşte ayıp etmiş bence tarif paylaşma platformunda tarif paylaşma demek bencede çelişkili olmuş ancak arayı bulmanıza sevindim.
YanıtlaSilSağol Eyvallah
Silkardesım degısık mı yazalaım bulgurla yapılıyo malzemeler aynı olacak tabı
Silpırıncten yapacak halımız yıkya
MALATYALI USTA YA ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
YanıtlaSilöncelikle gerçektende harika bir lezzet, neredeyse hergün evde artık çiğköfte var
ve gerçektende tek kelimeyle mükemmel...
Ertan Bey in tarifini halen daha denemedim
bence denedikten sonra fikir beyan etmek daha etik olur,
sadece şunu söylemek isterim ki,
Malatyalı ustanın tarifiyle yapılan çiğköfteyi ikram ettiğim herkes bayıldı, evde yapıldığına inanmayanlar bile oldu...
şuana kadar yiyipte beğenmeyen olmadı
ve bende her defasında Malatyalı ustaya gönülden bir teşekkür ettim,
en azından bilhassa hijyen açısından nasıl yapıldığını bilmediğim çiğköftelerden kurtuldum...
gerçektende Çok çok teşekkür ederim Malatyalı Usta
birçok kişinin işine yarayacak enfes ve bir o kadar da çok kolay bir tarif
paylaştığınız için o büyük yüreğinize sağlık...
TEŞEKKÜRLER
MÜGE