6.02.2009

Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi Tarifi

Meşhur Adıyaman Çiğ Köfte Yapılışı - Tarifi

Meşhur Adıyaman Çiğ Köftesi lezzeti sahibi Ömer Usta halkın gözünde bir buluş yapmış profesörden farksız.

Halkımızın genel özelliğidir dışarıda yapılana daha fazla rahabet etmesi. Bundan dolayı dışarıda yapılan her ne olursa olsun evde yapılandan daha üstün tutulmaktadır. Bu düşünceyle ortaya çıkan hazır yemek sektörü birçok dala yayılarak devam etmekte.

Eskiden çiğ köfteyi sadece yapmasını bilen veya yapmasını bilen birinin yanında olanlar çiğ köfte yemeye nail olmuşlardır. Bu durum çiğ köftenin daha fazla rant almasını sağlamıştır. Bu durum çiğ köftene yapana Usta demeye kadar gelmiştir.

Sonuçta çiğ köfte de diğer yemekler gibi bir yiyecektir. Evde eşimiz , annemiz veya kendimiz yemek yaptığımız zaman nasıl usta sayılmıyorsak , bunu yapana da çiğ köfte ustası demek doğru değildir. Ayrıca çiğ köfteyi icat eden kişi de değil yoğuran ve ona servis yapan kişiler bizler Çiğ Köfte Ustası demekteyiz.

Neyse biz konumuzdan dışarı çıkmadan makalemize devam edelim…

Ömer Usta’nın Çiğ Köftesinin içeriğinde bol baharat bulunmaktadır. Bunlar ; ağırlıklı olarak isot , kırmızı biber , kimyondur. Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisinin içinde diğer çiğ köftelerdeki gibi kırmızı biber bulunmamaktadır. Bunun bulunmaması da gayet doğaldır. Çünkü verilmesi gereken acıyı zaten isot , karabiber ve kırmızı biberle verebilmekteyiz. Kırmızı biberin hem kanserojen madde bulundurması hem de görüntü kirliliği çiğ köfteye kırmızı biberi koymamak için önemli faktörlerdendir. Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisinde çiğ köfteye o güzel kokusunu veren de bu baharatlardır. Dikkati çeken bir başka unsur ise çiğ köfte serviste yanında verilen acı sosunda da aynı kokunun aynı tadın olmasıdır. Bu da demek oluyor ki çiğ köfte acı sosuyla çiğ köftenin içerisinde aynı malzemeler kullanılmaktadır.

Eğer boş vaktiniz varsa ve bunları da merak ediyorsanız ; siz de araştırıp kafa yorabilirsiniz. Ancak sadece bir çiğ köfte sever iseniz Çiğ Köftenizi hazır alıp tüketmeye devam ediniz.

Yalnız Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisinde dikkatimizi çeken bir başka husus çiğ köfte fiyatlarının bayiden bayiye değişmesidir. Örnek verecek olursak çiğ köftenin dürümü Yenimahalle'de 3 TL iken Keçiören'de çiğ köftenin dürümü 2,5 TL'dir.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz…

20 yorum:

  1. merhabalar bayilik almak istiyorum.saygılarımla Emrah ALKIŞ 0506-246-41-61

    YanıtlaSil
  2. Bayilik başvuruları için Ömer Aybak ile görüşebilirsiniz. Ömer Aybak : 0 (212) 282 58 43 görüşebilirsiniz. omeraybak@adiyamancigkoftecisi.com

    YanıtlaSil
  3. ya ben almanyadanim türkiyede ymeisdim tadi damagimda kaldi tarifini verbilirmisiniz denemk istiorum yoksa rüyalarima giriyo artik:) cevap bekliorum

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten hazır çiğ köfteye para vermeye gerek yok verilen linkteki çiğ köfte tarifi çok güzel. Denedim ve inanamadım. Ben hazır çiğ köfte kıvamının tutturulmasının imkansız olduğunu düşünürdüm. Keşke daha önce deneseydim.

    YanıtlaSil
  5. Hem icinde kirmizi biber yok yazmissiniz, hem de kirmizi biber konur yazmissiniz. Makaleyi yazan arkadas bir cümleyi yazarken, önceki yazdigi cümleyi de okursa iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı toz biber ayrı kırmızı pul biber ayri

      Sil
  6. Son yayınlanan tarifi incelemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. ömer usta bir bagım lılık yaptı adeta bir adıyamanlı olarak ömer usta çiğköfteyi tafsiye ediyorum


    .irfan demir

    05365925430

    YanıtlaSil
  8. verilen tarifteki kırmızı iber pul biber mi? makalede ki yazıda çiğ köftede kırmızı biber kullanılmıyor diyor.durumu aydınlatır mısız.teş.trabzondan yazıyorum çiğ köfte hastasıyım.

    YanıtlaSil
  9. ya ben bi kere aldım sona baktım yedikçe yiyesim geldi artık baska çiğköfte yemiyorum öok garıp bişi ama adamlar manyak yapıyo he yedikçe yerim lan 1 kg olsa yerım bakcanım cektı ama para yoq okul paralarımı biriktirip hemen gideorum tam pansiyon alıpp oh sos lımonu felna manyq bişi beaaaaaa

    YanıtlaSil
  10. kimyon yok tarif içerisinde ama yukarıdaki makalede''Ömer Usta’nın Çiğ Köftesinin içeriğinde bol baharat bulunmaktadır. Bunlar ; ağırlıklı olarak isot , kırmızı biber , kimyondur.,''''olarak belirtiliyo. tarifte yazılması unutulmuş veya püf noktası tam verilmek istenmemiş olabilirmi.? dışardan alınan çiğ köfteye göre lezzeti yetersiz bence! yani bişeylerin eksik olduğunu hissediyorum...

    YanıtlaSil
  11. yukarıda bazı arkadaşların da söylediği gibi hem pul biber koyulmaması püf noktası deniyor hem de verilen tarifin içeriğine pul biber yazılmış, ne iş? bu konuda bi açıklama bekliyorum

    YanıtlaSil
  12. evet harika bir damak tadı var her gün yesem bikmam çünki bunun tadını hiç bir yerde bulamıyom

    YanıtlaSil
  13. çiğ köftenin gramajını düşürüpte 2 tl den satmayıda bilirler isterlerse. yalnız 3 tl ile 2,5 tl lik arasındaki çiğ köfte yoğunluğunu iyi takip edelim..

    YanıtlaSil
  14. Verdiğimiz bilgiler için çok tşkler.
    Meşhur Adıyaman çiğ köftecisi konya 366, hocacihan şubesi olarak Başkent hastanesi yanında hizmetinizdeyiz
    Alo Paket 0332 300 00 99

    YanıtlaSil
  15. İcine Msg katıyorlarda o yüzden hep yiyesiniz geliyor. Msg ( Mono sodyum glutamat ) Arastırın ne kadar kötü bisey yediginizin farkına varıcksınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben araştırdım Et, balık, sebzeler ve tahıllarda bağlı; domates, patates, soya sosu ve çeşitli peynirlerde serbest formda bulunuyor.Demekki doğal halde de bulunuyor. Glutamatın MSG adıyla üretilmiş kimyasal formu Çin ve İtalyan mutfağı başta olmak üzere ticari pek çok üründe lezzet vermesi için kullanılmaktadır. hazır gıdaların hepsinde var. FDA, Dünya sağlık Örgütü, BRC, IFS, Türk gıda kodeksi ve Tarım köyişleri adını sayamadığım bir çok resmi kuruluş tarafından kabul edilmiş. ve zararlı olduğu belirtilen hiç bir test sonucu da dünya da yok. Bir yerlerden mi duydunuz yoksa çiğköfte ile türk sermayesinin para kaznması mı sizi rahatsız etti.

      Sil
  16. MSG'nin zararları ve kaynaklar:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Monosodyum_glutamat

    YanıtlaSil
  17. bu çiğ köfte tam benlik geçekten tadı çok güze :):)

    YanıtlaSil

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site