6.02.2009

Çiğ Köftenin Rengi

Gerçek çiğ köftenin rengi nasıl olur ?



Çiğ köfte içinde kullanıldığı malzemeye ve özellikle salçaya göre renk almaktadır. Buda demek oluyor ki çiğ köftenin içine salçasını ve malzemesini nasıl katarsak çiğ köfte rengini ona göre almaktadır. Çiğ köfteyi ticari amaçla yapan kişiler çiğ köftelerinin içeriğini söylemezler ve çiğ köftelerinin sanki uzaydan geliyormuş gibi esrarengiz kılmaya mücadele ederler. Hatta bazen bu olayı o kadar abartıyorlar ki çiğ köfteyi herkesin bildiği malzemeler olan , baharatlar ve salçayla yapmadıklarını hatta içine hiç salça katmadıklarını bile söylüyorlar.



Bunun doğrululuk derecesi elbette çok fazla süremden çıkacaktır. Sonuçta çiğ köfteden de insanlar bir müddet sonra sıkılacaktır ve işte o saatten itibaren şimdi para kıran çiğ köfteciler saltanatını devredecektir.



Ancak konudan sapmamak gerekirse gerçek çiğ köftenin rengi kırmızı olmamalıdır. Gerçek çiğ köftenin rengi isottan dolayı hafif siyahımsı baharatından dolayı hafif kırmızımsı olmalıdır. Bunu urfa usulu çiğ köfte yapanlar ; yani l yapımı biber salçası kullananlar malzemelerinin çoğunu kendi hazırlayanlar gayet iyi bilirler.



Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site