4.02.2009

Çiğ Köfteyi Nasıl Yoğuralım ?

Çiğ Köfteyi Nar Ekşisiyle Yoğurun...

Çiğ köfte kıvam bakımından atıldığı zaman tavana yapışması gerekmeketedir. Bu kıvamı vermek için malzemelerin orantısının çok iyi olması gerekmektedir. Eğer çiğ köftede su gereğinden fazla kullanılırsa o çiğ köfte tavana yapışmaz. Zaten bunu çiğ köfteyi yoğururkende hissedebilirsiniz. Çiğ köfte kıvamını almaya başladığı anda elinize yapışmaz. Bu kıvamı Diyarakır , Antep usulü çiğ köftelerde suyu az katıp çok yoğurarak veriyorlar. Şimdi çıkan çiğ köftelerde ise bu kıvam genellikle suyla , hatta sıcak suyla verilmektedir. Çiğ köftenin sade olarak da yenildiğinde ağızda güzel bir tat bırakması için çiğ köftenin içeriğini biraz daha zenginleştirebiliriz. Yani genelde herkes çiğ köfteyi ekşili sever. Bunun için çiğ köfteyi yoğururken çiğ köftenin içine linonunu sıkabilir veya nar ekşisi sevenler için çiğ köfteyi yoğururken çiğ köftenin içine nar ekşisi katabiliriz. Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi'de çiğ köfteyi yoğuruken çiğ köftenin içine nar ekşisi , bol baharat ve kuruyemiş mamülleri katmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site