18.01.2009

Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi Röportaj

Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisi Röportaj

Meşhur Adıyaman Çiğ Köftecisinin bir bayisiyle yaptığımız röportaj sonucunda ağzından birkaç tüyo almaya çalıştık… Sorduğumuz sorulara kaçamak cevap versede yine de elimizden kaçmaktan pek kurtulduğu söylenemez. Yönelttiğimiz sorular ve verdiği cevaplar ;

Gelen çiğ köfteye siz herhangi bir eklentide bulunuyor musunuz ?

- Hayır çiğ köfte bize Ömer Usta tarafından hazır olarak geliyor. Biz sadece servisinden sorumluyuz.

Peki çiğ köfte size kilo olarak mı geliyor yoksa paket hesabı mı?

- Bize Ömer Usta tarafından paket olarak gönderiliyor. Tabi ki paketin kilosu var ancak bizim Ömer Usta’ya güvenimiz sonsuz. Elbette bize verdiğimiz ücretin fazlasını gönderiyordur. Yani tartma gereği bile duymuyoruz.

Gelen çiğ köftenin içeriği hakkında bir bilginiz var mı ? Yani gelen bir müşteri size içerik sorduğu zaman mecburen bunun içinde ne olduğunu söylemek zorundasınız. Size tarifini vermelerini beklemiyoruz ancak içeriğini bize göre söylemeleri gerekmekte…?

- Bize içerik hakkında çok fazla detay verilmese de içeriğini hemen hemen biliyoruz. Gelen müsterilerimize cevap vermemiz gerektiğinin de farkındayız. Meşhur Adıyaman Çiğ Köftesinin içinde salça kullanılmamaktadır. Diğer çiğ köftelerdeki gibi içerisine maydanoz , soğan da atılmıyor. Baharat olarak Ömer Usta’nın karışımı olan 7 – 8 çeşit baharat atılıyor. Ayrıca yoğrulurken içerisine toz halinde badem , fındık , ceviz atılıyor. Çiğ köftemizin mis gibi kokmasının asıl sebebi de bunlar.

Size paket yapmak için malzemelerin , dürüm yapmak için lavaşların , dürümü sarmak için kağıdın , dürümü koymak için poşetin aylık Ömer Usta tarafından gönderildiğini biliyoruz. Peki aysbergler de Ömer Usta tarafından mı gönderiliyor ? Yoksa siz mi alıyorsunuz ?

- Paket servislerinin gönderildiği doğrudur. Ancak aysbergleri biz kendimiz alıyoruz. Hatta şu sıralar şunu söyleyebilirim ki bazen aysberg çiğ köfteden pahalıya geliyor. Biz Çiğ Köftenin tepsisini 18 TL ye alıyoruz. Ancak aysberglerin günlük tutarı bazen 20 TL ye kadar çıkabiliyor.

Peki bildiğiniz üzere aysberglerin mikroplarının kırılması için ; yıkanmadan ziyade sirkeli suda bekletilmesi , daha sonra yıkanması gerekiyor. Bunun için herhangi bir çalışmanız var mı ?

- Tabi ki… Yeşilliğin yıkanmadığı taktirde ne kadar mikrop taşıdığının bilincindeyiz. Bu yüzden akşamdan sirkeli suya yatırıp sabah geldiğimiz zaman suyla duruluyoruz. Dha sonra doğrayıp servis yapıyoruz.

Çiğ köftelerin nerede yapıldığı nasıl yapıldığı hakkında bir bilginiz var mı ?

- Biz işe yeni başladığımız sıralarda , İstanbul’daki merkeze gidip çiğ köftelerin nasıl yapıldığını gördük. 20 – 25 kadar çiğ köfte ustası bunlar için çalışmakta. Ömer Usta’da başlarında tabi ki.


Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz. En kısa süre içerisinde sitemizde yayınlayacağız iyi günler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site