Malzemeler;
250 gram sinirsiz kuş başı çekilir.
2 su bardağı urfa isotu
4 çay bardağı köftelik bulgur
1 yada 1.5 adet orta boy soğan ince kıyılmış
4 diş kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı (tuz,karabiber,kimyon,salça)
1 demet parçalanmış maydonoz
3 dal kıyılmış yeşil soğan
kesme ufalanmış buz.
Hazırlanışı:
Çiğ köfteyi yoğurduğumuz tepsinin içine isotumuzu boşaltıyoruz. İçine etimizi, karabiberimizi, kimyonumuzu, tuzumuzu, soğan ve sarımsağımızı atıyoruz. Ufalanmış buzdan 2 yemek kaşığı harcımızın içine katıyoruz.
Daha sonra harcımızı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Bir sonra ki adımda harcın içini açıp her kişiye bir bardak olmak üzere 4 bardak köftelik bulgurumuzu ekliyoruz.Sonra ufalanmış buzlardan aralıklı olarak alıp yaklaşık 20 dk(siz köftenizin kıvamına bakarak bu süreyi kendinizde belirleyebilirsiniz)yoğuruyoruz. Köfte macun kıvamına geldiğinde salçamızı da içerisine katıp biraz alt üst ederek yoğurduktan sonra yeşilliğimizi(maydonoz, yeşil soğan) eklenerek azar azar su alıp yumuşatıyoruz. Avucumuzun içine ceviz büyüklüğünde köfteler alarak tabağa servis ediyoruz.
Afiyet olsun....
Hasan Usta'dan etli çiğ köfte tarifi. Teşekkürler Hasan Usta.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim sayın admin.umut ediyorum ki
YanıtlaSilherkes beğenir.