18.07.2014

Soğan Halkası

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un.
  • 1 çay bardağı maden suyu.
  • 1 yemek kaşığı nişasta.
  • 1 yumurta.
  • 2 orta boyutlu soğan.
  • Baharatlar.(Karabiber, Kırmızı biber vs vs)
  • Pane harcı.
Sosların Yapılışı:

Bir kaba un, nişasta, ve baharatları koyunuz. (Kırmızı biber ve tuz önerilir.) Kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra içine yumurtayı kırınız. Çırpıcı ile çırpınız. Yumurta kendini çektikten sonra maden suyunu ekleyiniz ve pütürlük kalmayana dek çırpınız. 

Pane harcını bir tabağa dökünüz.

Soğanların Dilimlenmesi:

Soğanları iri kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Soğanın baş ve arka kısmını kesin. Soğanın kabuğunu çıkartın. Daha sonra halka olacak şekilde soğanı doğrayın. (Halkaların kalınlığı 2 buğday kalınlığında olabilir.) Doğramış olduğunuz soğanların içini çıkararak halka halka olmasını sağlayın.

Kızartılması:

Halka haline getirdiğimiz soğanları un ile karıştırmış olduğumuz sosa batırıyoruz. Daha sonra pane harcına bulayarak bir tabağa yerleştiriyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz ve servise hazır hale geliyor. 

Ketçap ve mayonez ile yenmesi önerilir.

Afiyet olsun...

(Resimde, soğanların küçük olmasından dolayı görüntü bozukluğu bulunmaktadır. Tadında bir değişiklik yoktur.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site