21.10.2011

Erzurum Çiğ Köftecileri

Çiğ köftecilerimizi gezmeye devam ederken Erzurum'da buluyoruz kendimizi. Erzurum'da da Çiğ Köftem, Komagene, Adıyaman Çiğ Köftecileri Türkiye'nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi burada da mevcut. Çiğ köfteler tek bir fabrikadan çıktığı için tabiki coğrayaya göre farklılık göstermiyor ancak sunumda farklılık ister istemez oluyor.

Komagene ve Adıyaman benim vazgeçilmezlerimdendir. Ancak ben bu güne kadar aysberg dışında bir yeşillikle çiğ köfte yemedim. (Tabi Komagene ve Adıyaman'da.) Burada ise hiç bir çiğ köfte dükkanında aysberg yok. Marul, maydanoz, nane ve yerine göre; domates, biber, salatalık ile servis yapıyorlar. Servis yaparken gramajına dikkat ediyor ama sıkımını bir o kadar pas geçiyorlar.

Çiğ Köftem Çiğ Köfte Salonu'nda da aynı sorun mevcut. Aysberg fiyatları yüksek olduğu için tercih edilmiyor çiğ köfte severler marula mecbur bırakılıyor. Çiğ Köftem'in en güzel tarafı iki çeşit çiğ köftesinin olmasıdır. Acılı ve Acısız olarak sunulan bu çiğ köfteler Erzurum'da da aynı şekilde devam ediyor.

Bu durumda en hoş olan ise aynı markanın bayiliklerinin hep birbirine benzemesi. İnsan yabancılık hissetmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site