3.09.2010

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri yapmak zor olmasa da ciğer günlük evde bulunan bir şey olmadığı için uğraştırıcı gelebilir. Ancak uğraşmayı seven okuyucularımız için hemen tarifini verelim. Arnavut ciğerini 5 hamlede rahatlıkla yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • Kuzu Ciğeri
  • Un
  • Sıvı Yağ
  • Süsleme için maydanoz
  1. Ciğeri eğer zarı var ise zarından temizledikten sonra küp küp kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz ciğerlerimizi elimizle una buluyoruz.
  3. Yağımızı kızdırıyoruz.
  4. Ciğerimizi kıvamına gelene kadar yağda kızartıyoruz.
  5. Yağını süzmesi için peçete koyduğumuz tabağımıza alıyoruz.
Arnavut Ciğeriniz servise hazırdır. Afiyet olsun...

Servis Önerileri

Kimyon, pul biber ve kekik üzerine baharat olarak eklenebilir. Servis edilirken görüntü amaçlı üzerine maydanoz koyulabilir.

1 yorum:

  1. çok basit bir tarifmiş,daha meşakatli bir bekliyordum teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site