Çiğ Köfte Nasıl Yoğrulur ?
Çiğ köftenin anlam veremediğimiz tadını veren içinde kullandığımız malzemelerin yanında biraz da elimizin maharetidir. İçinde kullandığımız malzeme ne kadar güzel olursa olsun eğer yoğurmayı bilemeyen bir kişiye denk gelirse o çiğ köfte için çok güzel olur diye bir şey söyleyemeyiz. Yani buradan da şu çıkar ki çiğ köftenin yoğrulması en az içinde kullanılan malzemeler kadar önemlidir.
Çiğ köfteyi yoğururken gösterdiğimiz özen , itina çiğ köfteyi yerken bize , elektrik , yol , su olarak geri dönüyor. Eğer çiğ köfteyi çok yoğurur az sıkılırsak çiğ köftemizin tadı güzel olur. Bu yüzden de önceki bir makalemizde belirttiğimiz çiğ köfteyi yoğururken kolaya kaçmayın. Bazı yörelerde çiğ köfte yoğrulurken bulgurun yumuşaması için asla su konulmamaktadır. Bulguru önceden sade olarak yoğurup çapaklarını alıp , daha sonra tekrar yumuşatmak için yoğurmaktadırlar. Tabi ki bu kadar uğraş sonucunda çiğ köfte de emeğe karşılık olarak güzel bir tat , ağızda dağılan bir yiyim veriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Çiğ Köfte İle İlgili Her Şeyin Bulunduğu Site